SMART Craiova

Au început lucrările la drumul expres Craiova-Pitești

Lucrările la drumul expres Craiova-Pitești, mai exact la două din cele patru tronsoane ale acestuia, au demarat astăzi, în prezența fostului primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a vicepreședintelui Senatului, senatorul Claudiu Manda, a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Primul tronson al drumului traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești, și are un cost de 76 de milioane de euro, fără TVA. Cel de-al doilea trece prin Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare, având un cost de peste 300 de milioane de euro. Ambele tronsoane au o lungime totală de circa 47 de kilometri.

Pentru celelalte două tronsoane ale drumului, procedurile de licitație au trebuit să fie reluate, instanța decizând că documentația a avut anumite neconcordanțe.

În cadrul evenimentului, autoritățile au dat asigurări că Centura Balșului, parte din tronsonul cu numărul doi al drumului expres, va fi gata până la finele anului. Totodată, Centura de Sud a Craiovei ar urma să fie scoasă la licitație în luna august, acesta fiind un proiect foarte important pentru compania Ford, care își are sediul în Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite