SMART Craiova

Colegiul Național Frații Buzești, pepinieră de olimpici. Cei mai buni elevi au fost astăzi premiați

Cei mai buni elevi ai Colegiului Național ”Frații Buzești” din Craiova au fost astăzi, 3 iunie, premiați. Festivitatea a avut loc în sala de conferințe “Prof.univ. dr. Ion Zamfirescu”, premiile au fost înmânate şi în acest an de preşedintele de onoare al Fundaţiei CN „Fraţii Buzeşti“, prof. dr. Irinel Popescu. Premierea elevilor și profesorilor este asigurată din fondurile Fundației “Frații Buzești”.


Momente emoționante. Dascăli și elevi care au muncit un an întreg pentru a obține performanță. Și în acest an, sala de festivităţi a fost neîncăpătoare pentru elevii laureați la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare şi care s-au calificat la faza naţională a acestor concursuri: calificați la faza națională 137 de elevi, premiul I obținut de 88 de elevi, premiul II – 60 de elevi, premiul III – 60 de elevi. Cele mai multe calificări sunt la Informatică – 22 de elevi, 15 la Engleză, 13 la Robotică, 12 la Biologie, 10 la matematică.

182 de laureați. 187 calificări la fazele naționale. 52 de profesori s-au alăturat eforturilor elevilor în acest an pentru a obține premiile. Dintre aceștia, 48 de profesori au avut doi sau mai mulți ani consecutivi rezultate la diferite discipline. Disciplinele pentru care s-a muncit sunt 28: de la arte, astronomie, biologie, chimie, diferite concursuri, matematică etc. Avem o tradiție consolidată cu anumite discipline care se studiază în Buzești, însă elevii noștri sunt receptivi la tot ce se studiază și se înscriu inclusiv și la acele concursuri interdisciplinare, precum olimpiada de științele pământului, olimpiada de științe a Uniunii Europene, olimpiada de lingvistică”,

a spus prof. Carmen Lucia Ștefănescu, director CN Frații Buzești.

A devenit deja tradiție ca premiile să fie înmânate de preşedintele de onoare al Fundaţiei CN „Fraţii Buzeşti“, prof. dr. Irinel Popescu:

Mă gândeam plecând de la un discurs în care se spunea despre faptul că trei sunt brandurile Craiovei: Uzinele Electroputere, echipa de fotbal Universitatea Craiova și Tudor Gheorghe. Din uzine nu a mai rămas mare lucru, echipa de fotbal a început să aibă multe oscilații, singurul brand care a rămas neatins este Tudor Gheorghe. Mă gândesc foarte serios că acest Colegiu Frații Buzești are toate motivele să devină un brand al Craiovei. Cred că ar trebui făcut ceva în acest sens. Premiile pe care le obțineți în fiecare an constituie un argument în acest sens. După părerea mea, explicația acestor premii, în condițiile în care competiția este foarte mare, constă în aceea că acest Colegiu împreună cu cadrele didactice și elevii au știut să se adapteze mai rapid la o lume în permanentă schimbare care uneori atrage după sine mari fluctuații, mari diferențe între ce a fost valabil până ieri și nu mai este și ce este valabil de azi încolo. În meseria pe care o practic, chirurgia, există prognoze care spun că în anul 2053, primul robot cuplat la sisteme de inteligență artificială va reuși să depășească actualul chirurg în performanță și acuratețea cu care face operații. Vă așteaptă un viitor frumos, visul meu ca este ca cel care va apăsa pe butonul care va porni robotul să fie un absolvent al acestui liceu. Dumneavoastră veți accede la marile universități ale lumii, vă veți răspândi în întreaga lume și veți duce lucrurile pe care le-ați învățat aici. Locul de unde ați plecat trebuie să rămână pentru totdeauna întipărit în imaginea dumneavoastră. Generația mea vă privește cu multă dragoste și respect”,

a spus prof. univ. dr. Irinel Popescu.

La festivitatea de premiere a fost invitat și Sorin Manda, administratorul public al municipiului Craiova. Fost absolvent de Buzești acesta a vorbit celor prezenți despre ce înseamnă colegiul craiovean pentru el, dar și cum este clasată această unitate la nivel național, dar și despre cât de important este ca indiferent unde ajungem să vorbim despre Buzești, despre performanță, despre dascăli care ne-au marcat cariera:

Mie Buzeștiul până la urmă mi-a dat tot. Aici am învățat, pe soția mea aici am cunoscut-o (am fost colegi de clasă), și pe unde merg în țară, vorbesc despre liceul meu. Acest lucru vă rog și pe dumneavoastră, să vorbim despre Buzești ca despre cel mai important brand pe care îl are Craiova. Colegiul Național Frații Buzești a fost, este și va rămâne aici, iar la intrarea profesorilor scrie un lucru important: aici se învață carte. Urmează o nouă etapă importantă pentru dumneavoastră cei care sunteți în anii terminali când va trebui să vă găsiți locul. Să nu uitați nicio clipă că școala craioveană este una de performanță și excelență, iar Universitatea din Craiova este o alegere foarte bună. Văd în sală dascăli minunați care obțin performanță prin multă muncă și dăruire. Împreună faceți o echipă imbatabilă. La ceas de bilanț sunt impresionat de numărul mare de olimpici, de numărul celor clasați în topul câștigătorilor la concursurile la care ați participat”.

În cadrul festivității, unul dintre elevii Colegiului Național Frații Buzești, Adrian Emanuel Dicu, cunoscut pentru performanțele pe plan internațional la Informatică, a primit titlul de elevul anului, acesta primind și o bursă din partea unei firme IT din Toronto, Canada.

Începând de astăzi, laboratorul de biologie al colegiului va purta numele prof. univ. dr. Irinel Popescu.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite