SMART Craiova

Momente unice în rândul elevilor vladimirești. S-a strigat ultimul apel de seară!

Prima zi în cazarmă… Patru ani. Punte peste timp. Ultimul apel la 6:00 dimineața, prima pregătire contracronometru, ultima vară în liceu, ultimul clopoţel, ultimul apel. O bucurie greu de descris în cuvinte, dar atât de profundă pentru elevii de la Militar. Și cum despărțirile dor, au plâns, s-au îmbrățișat, și-au strâns puternic în brațe colegii care în această vară părăsesc liceul.


Elevii Colegiului Național Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova au strigat în această seară de 12 iunie, ultimul apel. Apelul de seară, clipa emoțiilor și despărțirilor, pasul într-o nouă etapă grea, aceea a examenului maturității, a continuării drumului atât de frumos ales în viață. ”Next level” pentru promoția 85.


Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de colegiu militar și se execută numeric, pe subunități, de către elevii gradați. La terminarea numărătorii, aceștia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent și absent.

Și cum cei patru ani au zburat ca într-o clipă, acesta a fost ultimul apel de seară din viața de liceeni militari a promoției 2019. Părinți, bunici, prieteni emoționați i-au privit pe cei pentru care haina militară a devenit de patru ani sfântă, la fel ca jurământul, la fel ca dorința de defilare, mândria de a fi militar.


Este momentul ca în această seară să lăsați în urmă amintirile, să lăsați în urmă ceea ce sufletul vă dictează față de una dintre cele mai frumoase povești pe care ați trăit-o la Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu. Pentru toți ceilalți colegi ai voștri din clasele IX-a, X-a și a XI-a este momentul ca în această seară să își ia la revedere de la promoția 85 a acestui colegiu”,

a declarat comandantul CN Tudor Vladimirescu, colonel Ovidiu Plopan.


Emoțiile nu se opresc însă aici. Joi, începând cu ora 10.00 va avea loc festivitatea de încheiere a anului școlar. Alături de cei 377 elevi înmatriculaţi în Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, la ceremonie sunt invitaţi să participe părinţii elevilor, reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, comandanţi ai unităţilor militare din garnizoană şi din regiunea Olteniei, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, cadre militare în activitate, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai cultelor religioase.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite