SMART Craiova

Patru ani încununați de succes. Ultimele ore în cazarmă pentru promoția Nicolae Bălcescu 200

Astăzi, 13 iunie, s-a mai scris o pagină în istoria Colegiului Național (CN) Militar ”Tudor Vladimirescu”: absolvirea promoției 85 – Nicolae Bălcescu 200 și încheierea anului școlar 2018-2019. Au trăit emoția momentului ca într-o familie: absolvenți, dar și ceilalți colegi de instituție, profesori, instructori militari, părinți, prieteni.

Ținută impecabilă, sobrietate și multă emoție. Ultimul careu cu toți elevii care au învățat în ultimii patru ani la Tudor Vladimirescu, festivitatea de sfârșit de an, festivitatea de premiere. Ultima defilare în fața dascălilor și instructorilor militari. Gaudeamus Igitur și Imnul României cântate cu emoție și mândrie de elevi. Și apoi, predarea ștafetei, a cheii generației următoare. Sunt ani cu amintiri frumoase, amintiri care nu se șterg, care rămân amprentă a trecerii timpului.

Ați adunat în anii care au trecut amintiri, emoții, trăiri, toate acestea constituite într-o frumoasă poveste nescrisă în jurnalul promoției 85 a Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”. Urmează pentru voi cele mai importante examene ale acestei veri: bacalaureatul și admiterea în instituții de învățământ universitar militar unde aveți obligația de a face dovada pregătirii și a muncii depuse”,

a declarat comandantul CN Tudor Vladimirescu, colonel Ovidiu Plopan.

Rând pe rând au fost transmise felicitări din partea reprezentanților Academiei Tehnice Militare, ai Academiei Forțelor Aeriene, dar și felicitări din partea Șefului Statului Major al Apărării, General Nicolae-Ionel Ciucă, comandantului Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii (și locțiitor al Șefului Statului Major al Apărării pentru Tehnologia Informației) – General-maior Valentin Becheru.

Veți pleca din Colegiu cu un bagaj de cunoștințe și cu deprinderi formate pentru a reuși în viață. Sunteți gata să vă luați destinul în mâini și să duceți mai departe renumele acestui coleg. Anii de liceu, de o frumusețe tulburătoare și inegalabilă, rămân unici, în viața fiecăruia. Noi am fost buni, dumneavoastră fiți mai buni ca noi! Nu vă uitați profesorii, profesorii-diriginți și comandanții precum și această frumoasă instituție și perioadă din viața dumneavoastră fiindcă, vă asigur, că peste ani, vă veți aminti cu emoție și plăcere. Demonstrați prin ceea ce faceți maturitate, determinare, inițiativă, flexibilitate și atitudine. În numele conducerii Statului Major al Apărării și al Comandamentului comunicațiilor și informaticii, vă doresc succes la bacalaureat și nu uitați că reprezentați viitorul României!”,

a declarat comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii ( și locțiitor al Șefului Statului Major al Apărării pentru Tehnologia Informației) – General-maior Valentin Becheru.

Având o istorie remarcabilă, Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu a reușit să deschidă porți noi, să reînvie o tradiție prin eforturile și competențele profesionale ale personalului care își desfășoară activitatea.

A fost o adevărată onoare și plăcere sa fiu astăzi prezent în mijlocul elevilor Colegiului Militar Tudor Vladimirescu, la festivitatea de sfârșit de an. Am toată admirația pentru această familie frumoasă, familia Vladimireștilor. Ați reușit să obțineți performanțe deosebite, ați clasat această unitate de învățământ în rândul unităților de top. Să aveți un parcurs minunat cei care astăzi părăsiți liceul, să faceți cunoscut numele școlii în care ați învățat, iar dumneavoastră care rămâneți în continuare să studiați, să faceți tot ce vă stă în putere pentru a depăși performanțele colegilor dumneavoastră mai mari”,

a spus Sorin Manda, administrator public al municipiului Craiova.

Zeci de rezultate remarcabile

Nu a lipsit nici festivitatea de premiere, momentul recunoașterii muncii și efortului depus de-a lungul anului școlar. Zeci de olimpiade școlare, zeci de concursuri la care elevii vladimirești au obținut rezultate remarcabile: 52 de premii la fazele județene ale olimpiadelor, șapte la faza națională, o mențiune la faza regională; 76 de premii la concursurile județene, 18 la faza națională și patru premii la fazele internaționale. La Concursul Național de Robotică, echipa colegiului a obținut locul 30 din 120.

După ce anul trecut, absolventul Cornel Victor Barbu a fost admis la Academia Militară a Forțelor Navale din SUA (United States Naval Academy din Annapolis, Maryland), în acest an o nouă absolventă va studia în aceeași universitate. Se numește Cezara Ioana Vlad și este singura candidată din România care a fost acceptată în acest an la această unitate de învățământ de prestigiu. Ioana a susținut examenul național de bacalaureat în sesiunea specială din luna mai.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite