La Ciupagi. Un colț de rai în apropierea Dunării. Un loc în care puteți petrece momente de vis și a crea amintiri de neuitat alături de copii și familie.
Cei care doresc să fugă de agitația cotidiană, de temperaturile irespirabile din oraș, și nu pot ajunge la mare sau la munte, la numai câteva minute de Calafat, în Ciupercenii Vechi, se află un spațiu perfect, un loc în care vă puteți încărca bateriile cu energia de care aveți atâta nevoie.
Un drum de țară printr-o pădure de salcâm, într-un cadru sălbatic. Minute în șir de mers prin pădure pe un drum pe care copacii de o parte și de alta a drumului s-au unit formând un superb coridor de verdeață. O arcadă spre sălbăticie. Spre Dunăre. Spre zona mai puțin bătătorită de oameni. Acel loc izolat la care visăm, în care putem auzi doar păsările, vântul și apa.
La Ciupagi. Indicatorul care ne arată drumul spre pensiunea familiei Ina și Alin Ciupag. Cei doi tineri care au avut curaj să aducă la viață o veche fermă lăsată în paragină. A fost o dorință și o promisiune făcută părinților că nu vor lăsa trecutul să piară, că vor readuce la viață un tărâm de vis și vor oferi copiilor lor cadru natural perfect în care să trăiască, așteptând alături de ei și alte familii care râvnesc să petreacă un concediu într-un cadru familial. La Ciupagi, la cei care și-au deschis porțile și viața pentru cei care doresc să îi cunoască, în locul în care natura se împletește atât de perfect cu tradiționalul oltenesc, ca în poveștile spuse de bunici în vacanțele copilăriei noastre.
O pensiune care te întâmpină încă de la intrare într-un mod inedit. Pe porțile încăpătoare stă sprijinită o barcă care te duce cu gândul la vacanță, la pescuit, la plimbare pe Dunăre, la relaxare.
Era o fermă veche lăsată practic în paragină pe care din momentul în care am văzut-o, așezată în acest cadru de vis, am spus că trebuie să o readucem la viață. A fost dorința socrului meu de a ne apropia cât mai mult de natură, de a dezvolta o afacere în acest domeniu. Am cumpărat această locație, dar și două bălți din apropiere și am pornit încet la drum. Am avut norocul să avem prieteni care se ocupau cu atragere de fonduri europene și astfel a început povestea La Ciupagi”,
a povestit Ina Ciupag.
Într-un singur loc, turiștii pot găsi tot ce au nevoie pentru o vacanță perfectă: spațiu de recreere, posibilitatea pasionaților de pescuit de a petrece dimineți în șir pe malul Dunării, iar celor pasionați și acreditați să vâneze să se bucure de acest hobby. În plus, atât copiii cât și părinții se pot plimba cu ATV-urile, cu bicicletele sau pot alege plimbări cu poneii, șansa de a merge împreună la fermă să hrănească animalele pe care familia Ciupag le are. O lecție pe viu despre ce înseamnă viața la țară. În plus, în curtea pensiunii, se pot bucura de o baie răcoroasă în piscină, iar apoi să se delecteze cu produse bio preparate tradițional, ca la mama și bunica acasă. Sarmale, fasole cu ciolan, pastramă de oaie, preparate din pește, mămăliguță, mujdei de usturoi, iepure la cuptor, salată din legume atunci culese și brânză proaspătă. Nu lipsesc nici gogoșile presărate cu mult zahăr, clătitele umplute cu gem de prune și nucă, dar nici vinul sau un pahar de tărie după preferințele fiecăruia.
Turiștilor cazați la noi le oferim plimbare cu barca, plimbări pe Dunăre. Îi vom duce în locuri atât de sălbatice, în insulele de pe Dunăre. Ne dorim ca acest tărâm mirific să îl transformăm în Delta Dunării din Oltenia. De la pensiune până la Dunăre este mai puțin de un kilometru”,
a completat Alin Ciupag.
Pensiunea pune la dispoziția turiștilor două căsuțe, fiecare cu câte două camere și baie proprie și alte trei camere în casa principală și dispune de restaurant propriu, unde vă veți simți minunat. Camerele sunt dotate cu mobilier rustic din lemn masiv, mobilier unicat realizat de un artist în arta lemnului.
Cei care doresc să descopere acest loc mirific de lângă Dunăre o pot face contactând familia Ciupag fie la adresa de mail dciupag@gmail.com, fie la telefon 0769.052.701, zilnic între orele 09:00-18:00.
Adauga comentariu