SMART Craiova

Sute de oameni protestează pentru Sorina, copilul ce a sensibilizat România

Sute de persoane din Baia de Aramă au venit astăzi la Craiova să protesteze în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova împotriva modului în care un copil de numai opt ani a fost ridicat de un procuror și mascați din casa familiei maternale la care se afla în îngrijire pentru a fi dat familiei adoptive.


Sorina, fetița din Baia de Aramă, aflată pe o listă ani buni de copii nedoriți, a sensibilizat o țară întreagă. A sensibilizat oamenii, i-a scos în stradă din cauza modului în care o procuroare a decis să aplice legea. Oamenii cer să se facă dreptate, cer să o vadă pe Sorina, vor să se asigure că fetița care a crescut ani buni în comunitatea lor este bine și că legea adopției a fost respectată.


De asemenea, cei prezenți au cerut demisia procuroarei Pițurcă, nemulțumiți de modul în care au acționat autoritățile în cazul micuței.
Oamenii au scandat: „Uniţi pentru Sorina”, „Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, fără Sorina noastră”, „Jos corupţia!”, „Nu ne luaţi copiii, că sunt ai României!” și Anulaţi adopţia!”.
Părinții adoptivi ai Sorinei, fetița din Baia de Aramă care a fost ridicată cu mascații, susțin că acțiunea procurorilor și a polițiștilor nu a fost împotriva copilei de opt ani, ci împotriva asistentei maternale pe care o acuză că o reținea fără drept. De cealaltă parte, asistenta maternală a afirmat că nu a refuzat adopția Sorinei și că a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.

Orice măsură privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie să fie luată cu respectarea interesului superior al copilului.

Ministrul Muncii, a declarat cu privire la cazul Sorinei, fetița din Mehedinți adoptată de o familie din SUA, că luni reprezentanții corpului de control vor face verificări în județele Dolj și Mehedinți.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite