SMART Craiova

De luni, 1 iulie, Salubritate Craiova continuă dezinsecția pe domeniul public împotriva țânțarilor

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 01.07-19.07.2019, două etape de dezinsecție pe domeniul public, a patra și a cincea din acest an, care vor avea loc alternativ, prin pulverizare terestră și aeriană a substanțelor împotriva insectelor dăunătoare.

Astfel, în perioada 1 iulie- 19 iulie 2019, pe parcursul a nouă zile lucrătoare, are loc o intervenție realizată prin pulverizare terestră a insecticidelor, substanțele folosite în cadrul intervenției fiind Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății. Lucrătorii societății vor acționa în noaptea de 1 iulie, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului).

În noaptea de 2 iulie, începând cu ora 24.00, este programată dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și zonele adiacente. În noaptea de 3 iulie, activitatea de dezinsecție va fi derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii. Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei în data de 4 iulie, începând cu ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

Suprafața pe care va avea loc operațiunea de combatere a insectelor dăunătoare în cadrul acestei etape este de 762,35 hectare, programul de intervenție putând fi modificat în funcție de condițiile meteorologice existente.

În intervalul 6-7 iulie 2019 va avea loc o intervenție prin pulverizare aeriană dimineața, în intervalul orar 06.00-10.00. Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului. Suprafața totală pe care vor fi făcute tratamentele avio-chimice este de 780 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente. Produsul folosit în cadrul acestei intervenții este Solfac Trio.

Proprietarii de terenuri, agenții economici, instituțiile publice și asociațiilor de proprietari din municipiul Craiova că, potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfășurarea activităților de salubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite