SMART Craiova

Emoții mari pentru absolvenții de liceu. De azi, începe bacalaureatul! Mult succes tuturor candidaților!

Absolvenții de liceu intră de astăzi, 1 iulie, în febra examenului de bacalaureat. Examenul debutează cu prima probă scrisă la limba și literatura română.

În județul Dolj, la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat sunt așteptați astăzi 3.968 de candidați. Examenul se desfășoară în 15 centre de examen. Absolvenții au la dispoziție trei ore pentru probele scrise.
Cei mai mulți candidați înscriși sunt pentru miercuri, 3 iulie, la proba obligatorie a profilului. Această probă va fi la matematică sau istorie. Sunt așteptați 4.146 de candidați.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie. La această probă scrisă, în Dolj sunt așteptați să participe 4.119 candidați.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Ministerul Educației Naționale a pus la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 – 4 iulie, între orele 8:00 – 16:00.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite