SMART Craiova

”Drumuri Brâncușuiene”, ediția 2019, la final. Craiova mai bogată cu cinci lucrări în marmură dedicate sportului

Cei cinci sculptori care timp de o lună s-au campat în Tabăra de Sculptură de la Craiova și-au prezentat vineri, 30 august, lucrările. Ediția a VII-a a Simpozionului Internaţional „Drumuri Brâncuşiene” s-a încheiat. Rămân în urmă lucrări deosebite dedicate sportului.

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” oferă și în acest an comunității produse originale asigurând orașului un loc special pe harta turismului cultural internațional.
Amprenta culturală a marelui artist român Constantin Brâncuși rămâne fixată în conștiința națiunii iar orașul Craiova se bucură de privilegiul unui patrimoniu internațional al creațiilor celui care a pășit pentru prima dată în lume pe drumul modernismului.

Acest proiect a fost un succes încă de la început și anul acesta a continuat cu o temă de larg interes: Sportul ca expresivitate a mișcării.

Cei cinci sculptori: Di Prospero Marino sosit din Italia va îmbogății peisajul cultural municipal cu lucrarea: Spatial Contortion. Un reprezentant al celei de-a doua artă venit din Ecuador, Estrella Gavidia Milton Ramon, a executat lucrarea: Organic Geometry. Cu dublă naționalitate Ferhat Ozgur Gorel provenind din Turcia și activând de mulți ani în Georgia ne oferă prin măiestria artei sale la Craiova lucrarea: The Shadow Player. România a fost prezentă cu două nume de referință și notorietate la nivel național și internațional: Petre Virgiliu Mogoșanu un craiovean talentat și ispirat cu premii și participări internaționale, a doua oară consecutiv prezent la Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” a elaborat lucrarea monumentală Volumes and Trajectories și profesorul Emilian Popescu curator anul acesta al proiectului care a pus în operă lucrarea Flacăra eternă.

”Este un moment deosebit pentru instituția noastră, dar și pentru autoritățile locale, în primul rând pentru că am avut o evoluție extraordinară, Craiova dovedind că este un promotor al artei și un producător de creații culturale autentice. Luna august a fost una plină, una în care cei cinci artiști veniți la Craiova au reușit să ofere comunității multă valoare pentru că de câțiva ani dovedim că valoarea este înaintea volumului și creațiile sunt din ce în ce mai bine realizate”,

a spus Remus Vlăsceanu, manager Casa de Cultură ”Traian Demetrescu”.

La evenimentul de închidere al Simpozionului ”Drumuri Brâncușiene” au fost prezenți și reprezentanții autorității locale.

”Iată că ne aflăm deja la închiderea Taberei de Sculptură Drumuri Brâncușiene. Lucrările sunt deosebite, sunt lucrări care au presupus foarte multă muncă, foarte multă migală, cu finisaje extreme de fine. Tema din acest an nu a fost întâmplătoare, tema Sportului, pentru că orașul Craiova are două linii foarte clar trasate: linia parcurilor, grădinilor, spațiilor verzi și cea a sportului. Sunt cele două mari linii pe care orașul Craiova s-a dezvoltat și se dezvoltă în continuare. În acest loc (pe esplanda Stadionului Ion Oblemenco, n.r.) se dezvoltă poate cea mai mare platformă sportivă din țară. Ne aflăm în fața celui mai frumos stadion din România și poate și din Europa de Est, lângă, este Sala Polivalentă, iar în spate se construiește cel mai frumos și modern Stadion de atletism din țară. Se lucrează la tot ce înseamnă baze sportive în Craiova, se lucrează la primul bazin olimpic școlar din Craiova, cel de la Colegiul Carol I, care la sfârșitul anului va fi destinat elevilor. Felicitări tuturor artiștilor pentru aceste minunate creații, felicitări echipei de la Casa de Cultură”,

a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite