SMART Craiova

„Dolju-n bucate“ ca la mama acasă, la Urzicuța în Dolj, de Ziua comunei

Consiliul Județean Dolj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și Primăria și Consiliul Local Urzicuța vă invită sâmbătă, 7 septembrie 2019, de la ora 10:30, la manifestările prilejuite de sărbătoarea „Cununa grâului – Ziua comunei Urzicuța“, una dintre acestea fiind masa tradițională „Dolju-n bucate“ ca la mama acasă.

În intervalul orar 12:00 – 14:00, la Muzeul Satului, vor fi prezentate și degustate bucatele pregătite de gospodine din comuna gazdă, dar și din localitățile Calafat, Băilești, Ghidici, Bârca, precum și din Asociația Vlahilor din Bulgaria.

Printre preparatele pregătite pentru „Dolju-n bucate“ ca la mama acasă se vor regăsi: pâinea în țest, turta în foi, pui cu ardei copt și roșii coapte, pește, salata de vinete, fasolea bătută, gogoșile, saramura de pui, saramura de scrumbie, racii oltenești, peștele prăjit, mâncarea de praz, plăcintele cu dovleac, cu praz, cu spanac, cu mere, puiul copt în pâine-n țest, lutița, zacusca, gogoșile, râmele, dulcețurile și compoturile.

Dar, până la masa tradițională va avea loc o întâlnire cu fiii satului la Căminul Cultural din Urzicuța, iar după momentul Dolju-n bucate, Primăria și Consiliul Local Urzicuța, organizatorii sărbătorii „Cununa grâului – Ziua comunei Urzicuța“, vor acorda diplome de excelență oamenilor locului care s-au remarcat printr-o evoluție frumoasă de-a lungul timpului.

Oaspeții se vor putea bucura și de programul formațiilor de amatori și profesioniști, și soliștilor invitați la Ziua comunei Urzicuța.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite