SMART Craiova

Street Delivery Craiova a început. Str. Kogălniceanu, transformată într-un loc de vis pentru trei zile

Street Delivery Craiova 2019 a luat startul astăzi, la Craiova, pe strada Mihail Kogălniceanu, și își propune să redea craiovenilor această zonă urbană de excepție, cu un potențial turistic extraordinar dar, din păcate, prea puțin exploatat.

De la intersecția cu strada Frații Buzești și până la cea cu strada Calea Unirii, echipa și toți participanții Street Delivery au transformat o stradă într-un tărâm de vis, oferindu-le craiovenilor șansa să-și vadă altfel orașul.

Îi invităm pe craioveni să vină pe stradă și suntem siguri că fiecare o să găsească ceva care să fie pe sufletul lor și cu care să rezoneze. Ne bucurăm că putem să aducem acest eveniment care se întâmplă la nivel național și la Craiova, pentru că am simțit că le lipsește oamenilor. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare și să redescopere orașul lor și potențialul său”

a declarat Ana-Maria Cratiță, parte din echipa de organizare Street Delivery Craiova.

Curtea Bibliotecii „Omnia”, a Bibliotecii „Aman”, Grădina de Vară „Jean Negulescu”, Bazarul Craiovei și întreaga porțiune de stradă închisă circulației și redată oamenilor înseamnă, pentru trei zile, activități ce se desfășoară sub sloganul „Poezia e în stradă”. O pictură murală va fi realizată, de asemenea, pe pereții Bazarului, craiovenii fiind invitați să privească felul în care acest zid se va transforma în cele câteva zile.

Expoziții de fotografie despre prieteni, ateliere pentru copii, activități sportive, concerte, dezbateri, proiecții de film și multe alte surprize inedite îi asteaptă pe curioși până duminică. Programul complet al manifestărilor, aici.

Street Delivery Craiova din acest an se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului. Craiova s-a alăturat anul trecut listei orașelor în care Street Delivery are loc, după o primă ediție de succes ce a avut loc pe strada Popa Șapcă.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite