SMART Craiova

Cei mai buni salvatori în concurs! Craiova găzduiește Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

Craiovenii sunt așteptați în aceste zile, pe Esplanada Teatrului Național ”Marin Sorescu” la evenimentele organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj. Astfel, cei prezenți la eveniment vor putea vedea echipajele de pompieri întrecându-se în rezolvarea unor scenarii dificile și surprinzătoare. Competiția reunește cele mai bune echipe de descarcerare și prim-ajutor din România.

În perioada 02 – 04 octombrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj, cu sprijinul Primăriei Craiova și al Fundaţiei Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia, organizează Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat – Faza a III- a, ediţia a VIII-a – 2019.

”După ce anul trecut am câștigat competiția națională, în acest an suntem organizatori. Sperăm să obținem tot locul întâi, mai ales că în 2020 Campionatul Mondial se va ține la Miami. Am observat pe perioada competiției că toți concurenții și-au însușit cunoștințele extrem de bine și sunt din ce în ce mai buni. Noi, toți din echipă, lucrăm extrem de bine, lucrăm în cadrul aceluiași departament, chiar pe aceeași tură, pe mașină de intervenție, iar în această competiție suntem în aceeași componență, nu ne-am schimbat de-a lungul anilor. Participăm la proba de traumă, dar și pe partea de descarcerare”,

plutonier adjutant Laurențiu Burtoiu, șef grad de intervenție în cadrul Detașamentului Pompieri și comandantul echipei de descarcerare și prim-ajutor ISU Oltenia.

În această etapă își vor demonstra cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii echipaje de pompieri militari din cadrul a 16 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă din țară (Alba, București-Ilfov, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Suceava, Vâlcea), dar și echipaje provenind din Republica Moldova, Facultatea de Pompieri și Școala de Pompieri și Protecţie Civilă Boldești, precum şi patru echipe de voluntari din judeţele Argeş, București-Ilfov, Dolj şi Vâlcea.

În cadrul competiției, fiecare echipă va avea de rezolvat scenarii simple și complexe, menite să pună în evidență competențele profesionale dobândite: unul de descarcerare a victimelor dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar cel de-al doilea constând în acordarea primului ajutor calificat, sub arbitrajul specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Joi și vineri sunt programate probele de concurs pe Esplanada Teatrului Naţional Craiova. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, începând cu ora 14.00.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite