SMART Craiova

Elevii de la ”Charles Laugier” din Craiova spun ”NU” traficului de persoane!

Elevii și cadrele didactice de la Liceul ”Charles Laugier” din Craiova au marcat în aceste zile ”Săptămâna prevenirii traficului de persoane”. Este o acțiune inițiată de Centrul Regional Craiova din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, la care Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj s-a alăturat implicând unitățile de învățământ din județ.

Elevii și cadrele didactice de la Liceul ”Charles Laugier” din Craiova au marcat în aceste zile ”Săptămâna prevenirii traficului de persoane” realizând o serie de pliante și afișe cu mesaje pentru conștientizarea tinerilor asupra riscului acestui fenomen.

Comisia Europeană atrage atenţia că cei mai mulţi cetăţeni traficaţi pe teritoriul Uniunii Europene sunt români, iar 73% dintre persoanele exploatate sunt femei.

Întrucât traficul de persoane este o infracțiune transfrontalieră, țările europene și-au unit forțele pentru a lansa această inițiativă.
Campania își propune să avertizeze persoanele aflate în situație de risc cu privire la faptul că ar putea fi sau deveni victime ale traficului și să le informeze unde pot găsi ajutor, protecție și informații.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite