SMART Craiova

Linia de tramvai va intra în amplu proces de modernizare, investiție de peste 25 milioane de euro

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, şi primarul Craiovei, Mihail Genoiu, au semnat astăzi, 30 octombrie, la Craiova, două contracte privind modernizarea căii de rulare a tramvaielor din zona Henri Ford şi tronsonul Severinului – Cernele.

Cele două contracte au o valoare de aproape 25 de milioane de euro. Nu este singura veste bună primită astăzi. După mai bine de cinci luni, licitația pentru cele 17 tramvaie achiziționate din fonduri europene nerambursabile în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării a fost relansată. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 3 decembrie.

Achiziția de tramvaie, acel parteneriat care există între Ministerul Dezvoltării și Primăria Craiova privitor la achiziția celor 17 tramvaie, este într-un ansamblu cu mai multe proiecte și anume cele de reabilitare a căii de rulare pe tronsonul Henri Ford și pentru tronsonul Calea Severinului, care nu au fost reabilitate pe exercițiul financiar anterior atunci când a fost reabilitat tronsonul Calea București”,

a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

RAT Craiova deține un parc de 29 tramvaie distribuite pe trei trasee. Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în municipiu.

Citeam o știre zilele trecute în care spuneau despre mine că dau o ultimă lovitură și scot la licitație, un contract de peste 35 milioane de euro pentru municipiul Craiova, pentru cele 17 tramvaie. Craiova este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară. Nu a fost ultima lovitură pe care am pregătit-o pentru Craiova, ultima lovitură constă în cele două contracte pe care le semnăm în această seară, cu o valoare de aproape 25 de milioane de euro care vin foarte bine în completare la precedenta licitație. Orașul Craiova va avea 17 tramvaie moderne care nu pot circula decât pe două artere extrem de importante care vor fi modernizate”,

a spus Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării.

Proiectul are trei componente reprezentând investiții care propun intervenții ce vor contribui la îmbunătățirea eficienței transportului public de călători, cât și la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și de alte gaze cu efect de seră provenite din transport rutier motorizat.

Astfel, se va reabilita calea de rulare pe o lungime de 3096 ml, vor fi montați 65 de stâlpi de susținere. Vor fi incluse în managementul de trafic următoarele intersecții ale străzii H. Ford: cu Bulevardul Decebal, intersecţia cu str. Drumul Apelor, intersecţia cu cele două accese auto, foarte apropiate, de la Poarta nr.2 Ford; intersecţia cu str. Căpşunilor şi un acces auto către parcarea exterioară limitrofă Porţii 1 Ford.
Cele 17 tramvaie vor avea o lungimea de 25 metri și vor deservi rutele de transport public din municipiul Craiova (ruta 100 – 10 tramvaie, ruta 101 – 3 tramvaie și ruta 102 – 4 tramvaie).

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite