SMART Craiova

Biblioteca Aman a transportat peste o mie de cărți la biblioteca Aeroportului Internațional Craiova „Flying Books”

Proiectul „Flying Books” merge mai departe. La cinci ani de la momentul implementării, proiectul continuă să își păstreze dinamismul și vitalitatea pentru care a fost conceput. Vineri, 1 noiembrie 2019, mai mulți bibliotecari de la Aman s-au deplasat la Aeroportul Internațional Craiova. Scopul vizitei a constat în suplimentarea fondului de cărți destinate proiectului „Flying Books”. Operațiunea este una ciclică, bibliotecarii completând în mod regulat cărțile disponibile pe cele șase rafturi organizate în zona de așteptare a Aeroportului Internațional Craiova. Cu această ocazie, peste 1000 de cărți au ajuns în proximitatea celor care aleg această poartă dinamică de ieșire sau de intrare în municipiul Craiova!

Flying Books este un proiect menit să încurajeze lectura în spații neconvenționale. În 2015, Biblioteca Aman a amenajat rafturi în incinta Aeroportului Internațional, pe care a așezat periodic cărți, pentru a-i determina pe călători să citească atunci când așteaptă avionul sau în timpul zborului. De atunci, stocul de cărți este împrospătat regulat.
Regula este simplă: pasagerii trebuie să returneze cartea la întoarcerea din călătorie sau să o înlocuiască. Fără nicio altă formalitate. Datorită Flying Books, Aeroportul Internaţional Craiova este al treilea din Europa în care este amenajată o bibliotecă, după Luchthaven Schiphol din Amsterdam, Olanda, respectiv Lennart Meri din Tallinn, Estonia”,

a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

„Flying Books” a fost implementat în 2015 și alături de alte proiecte concepute de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, precum „Biblioteca stradală”, „Books on tracks” și „Water Library”, a scos cărțile din spațiile tradiționale și le-a adus în proximitatea cetățenilor, în zone dinamice și intens circulate.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite