SMART Craiova

De ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei, lucrări recepționate la Spitalul ”Victor Babeș”. Saloane și farmacie modernizate

Șase saloane ale Secției de Pneumologie, farmacia, un Cabinet de spirometrie, explorări funcționale simple și complexe, sala de curs pentru studenți, sala de recuperare respiratorie de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ din Craiova au fost astăzi recepționate, în urma lucrărilor ample de modernizare.


Investițiile în Spitalul ”Victor Babeș” continuă. Marți, 12 noiembrie, au fost recepționate lucrările la ultimele investiții realizate.

”Mă bucur să ne aflăm astăzi la o nouă recepție a lucrărilor la Spitalul Victor Babeș. De data aceasta în saloanele de la Secția de Pneumologie. Tot ce a fost realizat de această dată în spital depășește cu puțin suma de 600.000 de lei, deci nu este o sumă mare, însă foarte bine cheltuită, cu eficiență maximă. Proiectul pentru reabilitarea altor două pavilioane sunt deja în perioada de proiectare. Acesta se va termina la sfârșitul lunii decembrie, ceea ce înseamnă că imediat ce începe anul 2020 se va derula licitația pentru execuție și vor începe lucrările de reabilitare care presupun lucrări ample care depășesc suma de 4 milioane de euro”,

a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.


Până în urmă cu doi ani în aceste saloane existau sobe pe gaz. Toate acestea au fost desființate și montate centrale termice pe toate pavilioanele.

”Avem circuite funcționale, avem mobilier destinat fiecărui medic pe compartimente, pentru fiecare secție, avem circuit separat pentru programele pe care le desfășurăm, program de tuberculoză, program de HIV și o mică parte de terapie intensivă”,

a precizat Adina Turcu, manager Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie.

La Spitalul „Victor Babeș“ din Craiova, în 2018, au fost trataţi 12.500 de pacienţi în spitalizare continuă şi 10.500 în spitalizare de zi. Această unitate spitalicească se adresează şi adulţilor şi copiilor și are următoarele secții: Boli infecţioase adulţi – 2 secţii, Boli infecţioase copii – o secţie, Pneumoftiziologie copii – o secţie, Pneumoftiziologie adulţi – 2 secţii; ambulatoriu – Pneumoftiziologie, în Dispensarul TBC.

În secţiile spitalului îşi desfăşoară activitatea trei programe naţionale de sănătate, finanţate de Ministerul Sănătăţii.


În ultimii ani au fost realizate foarte multe investiții în secțiile acestui spital. Prioritare au fost secţiile de copii unde saloanele au fost modernizate și echipate în totalitate. Fiecare salon un buton de apel de asistentă, consolă deasupra patului în care se poate face şi aspiraţie pentru secreţiile bronşice şi poate fi administrat copiilor şi oxigen. Secţiile de copii sunt dotate cu un ecograf.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite