SMART Craiova

Gazonul hibrid de pe Stadionul ”Ion Oblemenco” a fost montat. Ce se va întâmpla în perioada următoare?

Lucrările de înlocuire a gazonului de pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova au fost finalizate. Urmează probele de laborator și recepția. Reprezentanții Primăriei Craiova, dar și ai firmei care a înlocuit gazonul au dat asigurări că meciul cu Hermannstadt se va juca fără probleme pe stadionul craiovean.

Montarea gazonului la stadionul ”Ion Oblemenco” a demarat în data de 30 octombrie. Gazonul a fost produs în Grecia de firma Hella Sod.

”S-au realizat ultimele porțiuni din covorul de gazon. Urmează o perioadă în care se vor face câteva lucrări de mentenanță. După care va avea loc recepția lucrării. Am avut în cursul zilei de marți o discuție și cu domnul Victor Pițurcă în care a solicitat un joc amical înainte de meciul de duminica viitoare și a rămas să stabilim împreună în funcție de recomandările primite când este mai bine să se joace pe gazon. Am ajuns și la o concluzie comună cu acesta, dacă pentru binele gazonului se ajunge la concluzia că nu trebuie să se joace, nu se va juca. De data aceasta nu ne mai asumăm și nimeni nu își asumă niciun fel de risc”,

a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Gazonul hibrid de pe stadion este un amestec de 75% gazon natural și parte sintetică în proporţie de 25%.

”Montajul brut se va finaliza astăzi, după care urmează o parcurgere pas cu pas a lucrărilor ce au fost efectuate, să reglăm manual dacă există mici probleme, aspersoarele trebuie reglate pentru că s-a intervenit în jurul lor. O să luăm și niște probe care vor fi efectuate la laborator pentru a vedea starea de sănătate a gazonului și se va interveni în funcție de rezultate. Suntem foarte încrezători, meciul cu Hermannstadt va avea cu siguranță loc pe stadionul craiovean, nu avem niciun impediment. Terenul se prezintă bine, nu reține umiditate, totul este în regulă”,

a spus reprezentantul firmei care s-a ocupat de montarea gazonului.

Firma din România care se ocupă de gazon, aflată în relaţie contractuală cu SC CON-A – antreprenorul general al lucrărilor de construire a stadionului, este Sport Play din Cluj-Napoca, cea care a cumpărat gazonul hibrid de la Hella Sod.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite