SMART Craiova

(Foto): Doljeanca Luiza Turcu, câștigătoarea Trofeului Festivalului Maria Tănase

Trofeul Festivalului Maria Tănase, ediția 2019, a fost câștigat de concurenta din Dolj, Luiza Turcu.


Luiza Turcu este din comuna doljeană Mischii, are 16 ani și este elevă la Liceul Tudor Arghezi din Craiova, în clasa a X-a.
Tânăra a participat la secțiunea soliști, obținând trofeul și premiul de popularitate.

Trofeul festivalului Maria Tănase 2019 rămâne la noi, la Craiova! M-au încercat emoții pe care nu le-am trăit niciodată! Mulțumesc onoratului juriu pentru încrederea acordată, deși am o vârstă fragedă! Mulțumesc orchestrei condusă de maestrul Drăghia! Promit să nu dezamăgesc și să duc cântecul autentic cat de departe voi putea! Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături și m-ați susținut!Vă iubesc pe toți!”,

a spus tânăra interpretă.

Festivalul Național „Maria Tănase” a ajuns la cea de-a 25-a ediție este dedicat cinstirii memoriei „marii doamne a cântecului românesc”. Pornit de la ideea înființării unui concurs de folclor, ca replică a Festivalului „Cerbul de Aur”, Festivalul Național „Maria Tănase” a devenit principala rampă de lansare a tinerilor interpreți de muzică populară din țara noastră.
În recital, pe scena Naționalului craiovean, în serile de 13, 14 și 15 noiembrie, care este și seara de gală a evenimentului, au urcat laureați ai edițiilor anterioare ale festivalului. Au acompaniat orchestrele: „Lăutarii“ din Chișinău – dirijor Nicolae Botgros și cea a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“ din Craiova – dirijor Nicolae Drăghia.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite