SMART Craiova

Andra a făcut show la Sala Polivalentă din Craiova. Concertul ”Tradițional”, o pagină închinată Mariei Tănase

Muzica populară unește generații. Sala Polivalentă din Craiova a fost sâmbătă seară, scena folclorului românesc interpretat în fața a mii de spectatori. Intitulat sugestiv „Tradiţional“, turneul Andrei a adus pe scena craioveană cei mai iubiți interpreți români și cele mai frumoase cântece populare.


Andra a susţinut concertul cu toate biletele vândute . Copii, foarte mulți tineri și vârstnici au avut parte de momente emoţionante. Invitații speciali ai artistei au fost: Ionuţ Fulea, Constantin Enceanu, Uddi, Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Aurora şi Săndel Mihai, Adrian Daminescu, Veta Biriş, acompaniaţi de Orchestra „Fraţilor Advahov“. Spectacolul a fost un omagiu pe care cântăreaţa i l-a adus Mariei Tănase. Cântăreaţa a interpretat alături de invitații săi piese din toate regiunile ţării. De asemenea, Andra i-a adus prin intermediul tehnologiei un omagiu sculptorului Constantin Brâncuşi.


Ideea spectacolului a pornit în 2018, din dorința de a marca Anul Centenarului. Debutul meu în muzică a fost în cea populară, îndrumată de tatăl și fratele meu. În momentul în care am ascultat Orchestra „Fraţilor Advahov“ am știut că alături de aceasta trebuie să merg mai departe în acest turneu minunat, a fost o dragoste care a crescut treptat, impresionată fiind de modul profesionist al acestor minunați oameni care fac parte din orchestră. Ei știu să fie lângă mine în momentele delicate dintr-un spectacol, în momentele emoționante. M-am simțit la Craiova ca acasă, este de fapt jumătate din sufletul meu, soțul meu fiind oltean, iar pe 1 Decembrie turneul va ajunge la Cluj, în cealaltă jumătate a sufletului meu. Este o bucurie pentru mine să văd sălile de spectacol pline până la refuz, este de neexplicat în cuvinte ceea ce simt când văd oamenii cum tresar de emoţie la aceleaşi cântece, plâng de aceleaşi doruri. Muzica ne uneşte pe toţi“,

a declarat Andra.


De-a lungul spectacolului, Andra a purtat ţinute spectaculoase inspirate din portul tradiţional românesc. Ea şi-a făcut apariţia pe scenă desculţă, într-o rochie autentică, veche de 60 de ani, recondiţionată.

Artista a rămas ore întregi după concert alături de spectatori pentru a face fotografii cu aceștia și a acorda autografe. La spectacolul din Craiova au venit special pentru artistă și tineri de peste hotare, o braziliancă și o doamnă din Grecia, impresionate de vocea interpretei.


Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite