SMART Craiova

Craiova îmbrăcată de sărbătoare. Peste un milion de luminițe împodobesc orașul! Târgul de Crăciun și-a deschis porțile cu surprize de poveste pentru copii!

În ciuda temperaturilor scăzute și a ploii reci, craiovenii au ieșit în centrul Craiovei la startul sărbătorilor de iarnă. În această seară s-au aprins cele peste un milion de luminițe care ne vor lumina orașul. Târgul de Crăciun și-a deschis porțile, la fel și Orășelul copiilor și patinoarul.

Startul petrecerii de iarnă a fost dat de artiștii Teatrului Colibri din Craiova cu „Poveste de Iarnă”, artiștii Cutiuței Muzicale, cu spectacolul „Secretul Pălăriei Fermecate”, dar și de îndrăgita solistă NICO.


”Am aprins astă seară luminițele, ne-am dorit foarte mult să începem sărbătorile de iarnă cu această festivitate așa cum se începe în toate orașele Europei, ceva mai devreme. Sunt peste un milion de luminițe, o îmbinare perfectă între un iluminat prețios cu auriu și argintiu și tradițiile care sunt prezente în centrul Craiovei, unde sunt peste 60 de căsuțe cu comercianți de pe tot cuprinsul țării. Le dorim copiilor să se bucure de toate spectacolele, de toate evenimentele. Vor fi spectacole în fiecare week-end, până la Anul Nou”,

a spus Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Amplasate în acest an după un concept special, luminițele acaparează toate privirile. Pigmenți aurii și lumină alb caldă învăluie străzile Craiovei cu discreție și strălucire deopotrivă. Dacă bulevardul A.I. Cuza este împodobit cu globuri și sfere de diverse dimensiuni, forme și texturi, fațada Primăriei impune, în acest an, un decor monumental prin coroana centrală de brazi aurii și ploaia de lumini frumos aranjate. Craiovenii vor avea ocazia să admire, în Piața Mihai Viteazu, două cupole impresionante cu străluciri de diamant. Bradul care tronează în fața Prefecturii reprezintă un apogeu de prețiozitate prin zecile de globuri lucioase aurii și medalioane texturate, în timp ce clădirea Palatului Administrativ este îmbogățită anul acesta de trei coroane de brad decorate cu globuri de dimensiuni diferite.


Acțiunile sunt pregătite în acest an de Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordine – Casa de Cultură Traian Demetrescu, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia, Ansamblul Folcloric Maria Tănase și Palatul Copiilor, iar cele mai importante momente sunt, și în acest an, cele dedicate copiilor. În Căsuțele lui Moș Crăciun din Piața Mihai Viteazu se vor derula numeroase ateliere interactive pentru copii, de la decorare obiecte ceramică, pictură, realizare felicitări, decorare globulețe.

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun de la Craiova aduce în prim plan produse inedite de sezon, dar și momente speciale, dedicate atât celor mai mici, cât și adulților. Cu tolba plină de produse de tot felul au venit comercianți și artizani din aproape toate regiunile țării: de la Săpânța, Satu-Mare, din Moldova, de la Cluj-Napoca, din Harghita și Covasna, de la Târgoviște, din Craiova, dar și de la Timișoara, București, Olt sau Brăila. Craiovenii vor avea de ales, pentru prima oară la Târgul de Crăciun, și dintre bunătățile oferite în truck-urile din Orășelul Copiilor, de pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu.


PROGRAM „GALA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ 2019”

• Sâmbătă 23 noiembrie – 18:00
Corabia lui Barbă-Deasă/spectacol muzical
Generatia Folk/concert

• Vineri, 29 noiembrie – 18.00

Dance Beat/spectacol dans
Army Dancers / spectacol dans

• Sâmbătă, 30 Noiembrie – 18.00
Rafaela/recital
Generația Folk/concert
Filarmonica Oltenia /Corala Academică

• Vineri, 06 Decembrie – 18.00

Ansamblul Doina Mischiului/tradiții
Rozele Calafatului/tradiții
Opera Română Craiova/colinde

• Sâmbătă, 07 Decembrie – 18.00
Corabia lui Barbă-Deasă/spectacol interactiv
Steaua Sudului – Moș Crăciun există !?! spectacol
Ansamblul Irini – Comunitatea Elenă/tradiții
Perfectly Simple/concert

• Vineri, 13 Decembrie – 18.00
Tradem – Vreau să cânt /recitaluri
Tradem – Dor de Sărbători/recitaluri

• Sâmbătă, 14 Decembrie – 18.00

Parada lui Moș Crăciun
Steaua Sudului – Colinde de Crăciun/spectacol muzical
Overbeat/concert

• Vineri, 20 Decembrie – 18.00
Palatul Copiilor Craiova/spectacol

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite