SMART Craiova

Magia lui Decembrie peste Tabăra Bucuriei! Dumneavoastră construiți tărâmul de vis pentru copiii cu afecțiuni maligne

Decembrie este magic. Magic a fost și concertul de duminică, 15 decembrie, al Asociației Bucurie pentru Viață.

Bucurie, lacrimi, emoții! O Tabără a Bucuriei, un pas înainte pentru construirea locului în care copiii cu afecțiuni oncologice sau alte afecțiuni grave din toată zona Olteniei să găsească oaza de liniște și bucurie. Tabăra de la Bratovoiești. În Dolj. Locul în care acești copii minunați și părinții lor, care trăiesc adevărate drame și ar da orice au pe lume pentru a-și salva copiii, să uite de tratamente și spital măcar pentru câteva zile. Un loc de vis unde copiii să se poată juca, să își facă noi prieteni.

Concertul de Crăciun organizat de Asociația Bucurie pentru Viață a fost așa cum ne-au promis organizatorii pentru odihnit sufletul. O sală plină până la refuz de copii, părinți, bunici. O familie. O sală care a transmis o emoție greu de descris în cuvinte și care a înțeles că empatia este esențială, mai ales în decembrie. Micii colindători ai Centrului Misionar-Educativ al Parohiei Oota acompaniați de preotul Bogdan Trifu au deschis concertul cu o suită de colinde ce au transmis emoția puternică a Nașterii Domnului. Aceeași emoție a fost transmisă și de Ana Teodora și MashUp Band care au reușit să facă să vibreze o sală întreagă, să cânte, să danseze.

Și mascota Asociației Bucurie pentru Viață, Zâmbilici (actorul Marin Fagu), dar și prezentatoarea evenimentului, actrița Geo Dinescu au întregit tabloul concertului pentru odihnit sufletul.

S-a împlinit un an de când o mână de oameni luptă pentru un vis atât de mare! Și ca dovadă că decembrie este într-adevăr magic, de Moș Nicolae Asociația Bucurie pentru Viață a primit în sfârșit vestea cea mare că autorizația de construire a fost aprobată. Pentru a crea o legătură strânsă cu copiii pe care urmează să îi primească în Tabăra Bucuriei, Asociația a demarat de aproximativ un an Tabăra din Spital. De două ori pe săptămână, voluntarii merg în Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean Craiova și petrec două ore cu copiii internați. Două ore în care se joacă, dansează, cântă. Un gest ce în aparență pare atât de mic, dar care în realitate înseamnă atât de mult. Tărie de caracter, inventivitate, dragoste, empatie, dorința de a face bine. Dorința de a aduce bucurie.

În cadrul evenimentului, spectatorii au avut posibilitatea să achiziționeze ornamente de Crăciun confecționate de copii sau să facă donații pentru construirea Taberei Bucuriei, prima tabără pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave din Oltenia.

Și pentru ca Tabăra Bucuriei să fie construită cât mai repede, fiecare dintre noi putem face donații, iar în cazul firmelor, sponsorizări! Trebuie doar să vreți! Împreună putem schimba destine! Împreună putem construi Tabăra Bucuriei!

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite