SMART Craiova

Bazinul de înot de la Colegiul Național ”Carol I”, inaugurat. Astăzi, 16 ianuarie, prima lecție de înot

Bazinul de înot de la Colegiul Național ”Carol I” a fost inaugurat. Lucrările au demarat în 2019, iar valoarea investițiilor se ridică la 2.380.800 lei. Întreg procesul a cuprins lucrări de reparații la bazin(1.177.507 lei), dar și la clădirea bazinului (1.203.292 lei), bani de la bugetul local.

Investiția a presupus schimbarea gresiei, tocăriei, zugrăvelilor, refacerea instalațiilor deterioriate interioare şi exterioare şi a instalaţiei de încălzire cu centrală termică.

Bazinul de înot de la Colegiul ”Carol I” a fost construit în 1978, într-un corp de clădire separat de imobilul central, și mulți ani a fost bazinul unde erau organizate ore de înot pentru elevii liceului, dar şi pentru toți cei care doreau să practice acest sport. Clădirea era prevăzută cu cinci cabine de duş pentru fete, cinci cabine pentru băieţi, o saună și vestiare.Bazinul a fost realizat într-o clădire cu dimensiunile 36,83 x l3,40 m având înălţimea interioară de 4,80 m. Bazinul a fost proiectat pentru durata de funcţionare de 14 ore pe zi și numărul de înotători pe zi – max l00 în serii de câte 15, 20. Bazinul nu poate fi utilizat pentru concursuri de performanță – neavând dimensiuni olimpice ci numai pentru instruire școlară.

”Bazinul a fost închis din anii 1996. De atunci nu a mai fost funcțional. Când l-am revăzut după ani, mai exact anul trecut, era extrem de depreciat. Am luat atunci hotărârea să îl reabilităm. Iată că astăzi, bazinul de la Colegiul Carol I este unul super modern, destinat strict elevilor. Va fi destinat gratuit orelor de sport pe care le vor ține elevii Colegiului Carol I, dar după ce se va introduce în programa școlară din anul școlar următor. În afara acestor ore, se vor face cursuri de înot cu copii și elevi din Craiova. Se vor înscrie, se va face o procedură. Se va plăti o sumă modică. Este un bazin semi-olimpic, are 400 metri cubi de apă, are o adâncime între 1,4 m și 1,9 m cu cinci culoare. Clădirea este dotată corespunzător. Susținem sporturile de masă, suntem alături de părinți și profesori ca împreună să reușim să-i scoatem pe copii din tablete, telefoane mobile, să-i încurajăm să facă sport”,

a spus Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova.

La parter se află câte două grupuri sanitare, dușuri și vestiare, grupate pe sexe. De asemenea, sunt montate trei dezumidificatoare, unul în camera bazinului și câte unul în fiecare cameră de duș. Bazinul de înot este dotat cu separatoare de culoar, centuri de înot, și de asemenea cu un robot automat pentru curățat pereții și fundul bazinului. La etaj se află amplasate centralele termice și centrala de ventilație împreună cu sistemul de ventilație. La subsol se află camera tehnică în care sunt amplasate cele mai importante echipamente: sistem automat pentru tratarea apei din bazin, pompe de piscin, filtru cu nisip, schimbătoare de căldură, stație de dedurizare automată, electropompe circulație și recirculație apă.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite