SMART Craiova

Linie de biologie moleculară complet automată pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, achiziționată de Primăria Craiova

Depistarea coronavirusului va fi posibilă la Craiova, cu un echipament complet automatizat. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș va beneficia de aparatură modernă, grație unei finanțări a Primăriei Craiova.

Este vorba de o linie de biologie moleculară complet automată (inclusiv combina de stocare), echipament modern ce va permite unității sanitare să efectueze de șase ori mai multe teste pe zi față de numărul actual de probe și cu costuri mult diminuate pentru kiturile necesare. În acest moment, se pot face determinări pentru 16-19 probe/12 ore, în timp ce echipamentul nou asigură până la 120 probe/12 ore.

Este una dintre măsurile pe care municipalitatea și-a propus să le adopte în această perioadă dificilă pentru noi toți. Kitul oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori. În plus, fiind vorba de o linie complet automată de testare, personalul poate fi relocat către alte necesități sau urgențe, la fel ca economiile legate de cheltuielile salariale.

“Cetățenii au dreptul să știe cât de multe teste s-au făcut, nu doar câte cazuri s-au confirmat. De aceea, noi continuăm să luăm toate măsurile necesare, care pot conta în lupta cu această epidemie. Iar această investiție propusă de conducerea Spitalului Victor Babeș va permite testarea, cu o viteză mult mai mare, a tuturor persoanelor suspecte de infecția COVID-19. Și aici mă refer la toți cei aflați în carantină, cei trimiși la izolare, cei veniți din afara țării, care acuză febră sau alte simptome, chiar dacă nu au intrat în contact cu persoanele infectate”,

a declarat primarul Mihail Genoiu.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite