SMART Craiova

SC Salubritate a demarat acțiunea de dezinfecție a scărilor de bloc

Primăria Craiova a solicitat SC Salubritate SRL Craiova, instituția din subordinea Consiliului Local, să demareze de marți, 31 martie 2020, operațiunile de dezinfecție pe scările de bloc, așa cum prevede Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020.

În calitate de operator autorizat de dezinfecție, SC Salubritate SRL va face zilnic dezinfecția lifturilor și a tuturor spațiilor comune din toate scările de bloc de pe raza municipiului Craiova.

Asociațiile de proprietari programate vor fi contactate de către lucrătorii SC Salubritate Craiova, iar operațiunea în sine se va efectua pe fiecare scară de bloc în prezența unui reprezentant al asociației respective, urmând ca acesta, la final, să primească un document care să ateste serviciile realizate, dar și măsurile pe care va trebui să le respecte locatarii după dezinfecția scării de bloc.

Acțiunile de dezinfecție se vor face etapizat, până la finalizarea tuturor scărilor și, ulterior, permanent, pe toată perioada stării de urgență. Orașul este sectorizat în 10 zone, pe cartiere, similar operațiunilor de deszăpezire. Astfel, marți, 31 martie, sunt programate, deja, pentru dezinfecție, primele 240 de scări de bloc din zona centrală, urmând să fie acoperite ulterior toate scările de bloc din următoarele zone: Craiovița Nouă, George Enescu, Brazda lui Novac și Bariera Vâlcii, Rovine, Lăpuș, Sărari, Valea Roșie, 1 Mai, Brestei.

În paralel, autoritatea publică locală a demarat deja procedurile de achiziție pentru acoperirea necesarului de dispozitive cu soluții dezinfectante, ce vor fi instalate, în zilele imediat următoare, la toate intrările din scările de bloc de pe raza municipiului Craiova.

Toate fondurile necesare efectuării, de către SC Salubritate SRL, a operațiunilor de dezinfectare de pe scările de bloc cât și cele necesare achiziției de dispensere cu substanțe dezinfectante sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Craiova.

Produsul utilizat pentru dezinfecția spațiilor comune de pe scările de bloc este un biocid care are efect bactericid, fungicid, virucid și este un produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite