SMART Craiova

Bacalaureat 2020. Când vor avea loc probele și care sunt condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat – 2020. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învăţământ la care s-au înscris cel puţin 30 de candidaţi proveniţi din seria curentă şi/sau din seriile anterioare.

Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele: organizarea sălilor de examen să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidaţii să fie repartizaţi la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta – faţă/spate; sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeaşi clădire; sălile deţin sisteme de supraveghere audio-video.

Până la data de 8 iunie 2020, Comisia judeţeană de bacalaureat va nominaliza centrele de examen dintre unităţile de învăţământ care îndeplinesc condiţiile enumerate mai sus şi centrele zonale de evaluare, precum şi unităţile de învăţământ arondate acestora.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul naţional de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent.

CALENDARUL examenului naţional de bacalaureat:

– 3 – 10 iunie 2020: înscrierea candidaţilor;
– 11 – 17 iunie 2020: echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale;
– 22 iunie 2020: limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă;
– 23 iunie 2020: limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă;
– 24 iunie 2020: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă;
– 25 iunie 2020: proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă;
– 30 iunie 2020: afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00;
– 30 iunie 2020: depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00;
– 1 iulie 2020: depunerea contestaţiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00;
– 1 – 4 iulie 2020: rezolvarea contestaţiilor;
– 5 iulie 2020: afişarea rezultatelor finale.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite