SMART Craiova

Banca Supăraților, Căsătoriților, Divergenților, Îndrăgostiților, Sărbătoriților, Idealului comun. Bucățile de lemn spun o poveste la tabăra „Story Wood Cut”, din Parcul Tineretulu

Artiștii sunt persoane deosebite, care simt și trăiesc intens, care muncesc pentru oameni, pentru a le bucura sufletul și chipul. Și pentru acești oameni cu suflet de artist, până și pandemia a fost motiv de inspirație. Șase dintre ei se află în aceste zile la Craiova, în Parcul Tineretului, unde lucrează de dimineața până seara cu drujba în lemn industrial pentru a-l transforma în piese de mobilier urban.

„Atitudini măsurate” este tema celei de-a treia ediții a taberei „Story Wood Cut” care a început sâmbătă, 6 iunie, și se va încheia sâmbătă, 13 iunie. Șase sculptori din toată țara: Viorel RĂDĂCINĂ, Adrian VOICAN, Irinel ROȘOGA, Gabriel RIZEA, Ioan UNGUR, Gabriel PĂTRAȘC transformă bucățile de lemn în bănci unicat care să amintească de această perioadă pe care o trăim, în care distanțarea socială a devenit necesară pentru a evita răspândirea virusului.

”Banca Supăraților, Căsătoriților, Divergenților, Îndrăgostiților, Sărbătoriților, Idealului comun. Acestea sunt băncuțele la care muncim în această perioadă cu mare drag și dorință de a bucura pe cei care le vor admira în perioada următoare în Craiova. Arta ca și artistul se pot adapta oricăror condiții sociale. Suntem extrem de fericiți că și ediția din acest an a fost posibilă. Toți colegii și prietenii mei veniți din întreaga țară iubesc Craiova, vorbesc despre orașul nostru oriunde se duc, s-au atașat de aceste locuri minunate”,

a spus Gabriel Rizea, craioveanul care sculptează ”expresii și vrea zâmbete pe fața oamenilor”, cel care a avut ideea proiectului „Story Wood Cut”.

Craiovenii care doresc să vadă procesul de creație sunt așteptați în Parcul Tineretului, zonă de agrement și promenadă a Municipiului Craiova. Cei șase sculptori din întreaga țară realizează live în Parcul Tineretului din Craiova, opere de creație.

Începând de vineri, 12 iunie, lucrările vor fi finisate.

”Ne-am propus ca această ediție să aducă ceva în plus, să amintească tuturor de momentele trăite în acest an. Craiova este un oraș frumos, craiovenii iubesc arta, iubesc tot ce este frumos. Deși am avut ca temă pandemia, fiecare lucrare poate aduce zâmbet pe față, prin mici detalii pe care dumneavoastră, cei vă veți bucura de ele, le veți descoperi”,

a completat Gabriel Rizea.

În tot orașul, puteți admira lucrările de sculptură realizate de artistul craiovean. În Grădina Botanică, în Parcul Nicolae Romanescu, Parcul Tineretului, în centrul orașului, Parcul Hanul Doctorului sunt lucrări ce-i poartă amprenta.

Reamintim tuturor că primele lui lucrări au fost realizate pe copacii din fața curții sale, pe strada Rășinari.

Una din lucrările realizate de Gabriel Rizea, în Parcul Tineretului, din Craiova, i-a adus recunoaștere internațională. În numai câteva ore de la postare a avut milioane de vizionări și like-uri, iar în scurt timp revistele de artă din lume au scris despre el, au scris despre Craiova noastră. Despre cum se face artă în Craiova.

”Festivitatea de inaugurare a sculpturilor va avea loc sâmbătă 13 iunie la ora 11:00 în Parcul Tineretului din Craiova. Aflat la cea de-a III-a ediție proiectul ”Story Wood Cut” demonstrează că viața socială poate continua prin puterea artei și a artiștilor invitați. Materializate sub forma unor băncuțe speciale, îmbinate simbolic prin legături tematice, operele de creație de anul acesta vor avea ca destinație Parcul „Hanul Doctorului” din Craiova”,

a spus Remus Vlăsceanu, managerul Casei de Cultură.

Tabăra „Story Wood Cut” este organizată de Casa de Cultură ”Traian Demetrescu” din Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite