SMART Craiova

„Story Wood Cut”. Șase bănci unicat realizate de artiști din întreaga țară vor ajunge în Grădina Botanică

În numai o săptămână, în ciuda vremii capricioase, artiștii invitați la tabăra „Story Wood Cut” au transformat trunchiurile de copaci în opere de artă. Și de această dată au ales mobilierul urban, realizând bănci unicat cu diverse teme: Banca Supăraților, Căsătoriților, Divergenților, Îndrăgostiților, Sărbătoriților, Idealului comun.

Povestea merge mai departe. Sunt trei ani de când Craiova devine rezidență culturală pentru artiști renumiți din întreaga țară, în arta lemnului, a sculpturii în lemn cu ajutorul drujbei.

„Atitudini măsurate” a fost tema celei de-a treia ediții a taberei. Cei șase sculptori Viorel RĂDĂCINĂ, Adrian VOICAN, Irinel ROȘOGA, Gabriel RIZEA, Ioan UNGUR, Gabriel PĂTRAȘC au transformat bucățile de lemn în bănci unicat care să amintească de această perioadă pe care o trăim, în care distanțarea socială a devenit necesară pentru a evita răspândirea virusului.

”Mă bucur să încheiem astăzi ediția a III-a a taberei de sculptură în lemn cu o tematică nu prea fericită, această simbolistică a distanțării sociale pe care artiștii au vrut să o transpună în concret, să vedem cum ne putem așeza păstrând distanța, dar în același timp sentimentele. Aceste băncuțe pot fi așezate în orice parc al Craiovei pentru că deja operele lor sunt deja foarte cunoscute. Felicit toți artiștii care îmbogățesc orașul în fiecare an cu aceste minunate opere de artă și îmi doresc ca această tabără să devină una de tradiție. Felicitări și Casei de Cultură. Aceste frumuseți se potrivesc, din punctul meu de vedere în Grădina Botanică”,

a spus Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova.

Arta ca și artistul se pot adapta oricăror condiții sociale. Au dovedit-o încă o dată artiștii prezenți în Cetatea Băniei. Craiovenii au începând de astăzi bănci deosebite realizate cu atât de multă pricepere care vor fi așezate în perioada următoare în parcurile din oraș.

”Motoarele au fost turate la maxim realizând opere de artă. În fiecare an acești artiști ne bucură și ne surprind cu creațiile lor. Intenționăm să realizăm și o poartă oltenească, cu motive oltenești. Mulțumim tuturor artiștilor prezenți, Craiova îi așteaptă de fiecare dată cu plăcere să revină”,

a spus Remus Vlăsceanu, managerul Casei de Cultură ”Traian Demetrescu”.


Cele șase bănci sunt realizate astfel: Băncuța supăraților – Irinel Roșoga, județul Dolj; Băncuța căsătoriților- Gabriel Rizea, județul Dolj; Băncuța divergenților – Viorel Rădăcină, județul Brașov; Băncuța idealului comun – Adrian Voican, județul Vâlcea; Băncuța îndrăgostiților – Ioan Ungur, județul Mureș; Băncuța sărbătoriților – Gabriel Pătrașc, județul Ilfov.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite