SMART Craiova

Craiova, semne ale existenței culturale! – un nou Simpozion Internațional de Sculptură “Drumuri Brâncuşiene”, la Craiova. Lucrări din lemn, metal și marmură

Craiova va găzdui în perioada 10-30 august Simpozionul Internaţional de Sculptură “Drumuri Brâncuşiene”, ediţia a VIII-a.

Din dorința de a oferi publicului un mediu socio-cultural autentic, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a lansat în perioada 13 – 30 Iulie 2020 concursul de proiecte de creație în lemn, metal și marmură în cadrul Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” ediția a VIII-a.

În acest an va fi promovată o temă de larg interes pentru vitalizarea brandingului cultural regional: Craiova – semne ale existenței culturale!

”Astfel, ne exprimăm dorința de a oferi societății produse culturale care să ne reprezinte apartenența la viața culturală prin realizarea unor opere de creație din lemn, metal și marmură, care să servească unei teme de larg interes pentru promovarea branding-ului regional:Craiova, semne ale existenței culturale!”,

au declarat reprezentanții Casei de Cultură.

Semne Craiova va fi rezultatul participării a cinci artiști naționali din domeniul artelor plastice – sculptură care vor participa la acest Simpozion cu propuneri de schițe și machete privind viziunea artistică.

Spațiul de lucru pus la dispoziție pentru realizarea lucrărilor de anul acesta este Centrul Multifuncțional Craiova, situat în strada Târgului nr. 26, sau, în funcție de preferința și posibilitatea artiștilor selectați, spațiu de desfășurare poate lua locul propriului atelier al sculptorului, opțiune valabilă în contextul situației de risc social provocată de răspândirea virusului Covid 19 pe teritoriul României.

Cei șase artiști și denumirea lucrărilor și materialelor din care vor fi realizate sunt:

Darie Dup – Umbra (metal)
Marian Zidaru – Înger călător (lemn)
Bogdan Severin Hojbotă – Influorescență (marmură)
Dan Nica – Ceas solar (marmură)
Bogdan Adrian Lefter – Semne țesute – (metal)
Alin Neacșu – Visare (marmură)

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite