SMART Craiova

Constantin Dobrescu, omul care a adus lumina în Vârtop, și la propriu și la figurat. Din această toamnă speră să continue revitalizarea comunei pe care o păstorește de 8 ani

Vârtop, o localitate cu puțin peste 1500 de locuitori, a suferit o transformare extremă în ultimii ani. Totul i se datorează unui singur om care s-a concentrat mai mult pe administrație decât pe orice altceva. Nu s-a sfiit să bate la ușile mai-marilor din județ, dar nici la cele ale sus-pușilor din Guvern. Așa se face că a reușit să aducă numeroase finanțări și a reclădit tot ce era vechi, a transformat și a modernizat.

„Atunci când am venit eu la primărie, în sat luminau doar patru lămpi. Îți era frică să mergi noaptea pe stradă. Am reușit să fac un proiect pentru iluminat stradal, astfel că acum, de la patru lămpi, am ajuns la aproape 700. Poți merge noaptea cu mașina cu farurile stinse”, povestește edilul-șef.

De altfel, la Vârtop, poți merge cu încredere cu mașina în localitate, pentru că străzile principale au fost deja asfaltate. Primarul explică însă că pentru a finaliza amenajarea tuturor drumurilor din comună mai are nevoie de finanțare.
„Noi am pus la punct un proiect de asfaltare a 31 de străzi pentru a încheia astfel cu toate drumurile din localitate. Am obținut tot ce era necesar, până la ultimul aviz, am început chiar și lucrările. Doar că, după ce am pietruit trei străzi , am fost nevoiți să ne oprim din lipsa finanțării tăiate de Guvern. Mă voi zbate însă să obțin banii necesari și să închei asfaltarea în toată localitatea, așa cum le-am promis consătenilor mei”, susține primarul.
În același timp cu amenajarea străzilor se desfășoară și mai multe proiecte pentru aducerea utilităților, singurele lipsuri care îi despart pe vârtopeni de traiul într-o comună europeană.
„S-a realizat alimentarea cu apă a unei părți din localitea, iar acum lucrăm la o extindere de încă 6 kilometri. În paralel, am finalizat un studiu de fezabilitate pentru rețeaua de canalizare pe care suntem obligați să o facem pentru a respecta normele impuse de Uniunea Europeană. Am făcut și primii pași pentru aducțiunea rețelei de gaze naturale. Am constituit o asociație de dezvoltare împreună cu localitățile Terpezița, Sălcuța, Vela, Vârtop și Caraula, asociație care ne va permite să accesăm finanțarea necesară construirii rețelei de gaze. În urmatorii patru ani, acest proiect trebuie finalizat”, dă asigurări Constantin Dobrescu.

În ultimii ani, în comună, clădirile degradate au fost toate refăcute sau reamenajate. Așa se face că la Vârtop au fost reabilitate două școli, un bloc de locuințe, piața locală, postul de poliție și cabinetul medical. În plus, a fost pus la punct, construit și dotat, un cabinet medical de stomatologie.
„Școlile erau o ruină, la fel cabinetele medicale și postul de poliție. Acum oamenii au parte de servicii în clădiri modernizate și dotate. Doar că nu mă opresc aici. Am în desfășurare un proiect pentru școală de modernizare pompe și anvelopare, pentru care am făcut deja studiu de fezabilitate cu ajutorul unui grup de acțiune locală din care facem parte. Mai departe vreau să fac un parc și să renovez și primăria. Pentru toate acestea voi accesa finanțare guvernamentală, județeană sau din bugetul propriu, dar niciun proiect nu va rămâne la stadiul de plan”, promite Constantin Dobrescu, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Vârtop.
Transformarea localității va continua dacă, pe 27 septembrie, localnicii din Vârtop îi vor da votul de încredere cum au făcut-o și până acum.

Comandat de Partidul Social Democrat Organizația Județeană Dolj, executat de Dănescu Florin-Bogdan I.I., www.smartcraiova.ro, CUI mandatar 21200019

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite