SMART Craiova

Spațiile verzi – Bijuteria Craiovei

Craiova este un oraș viu, plin de verdeață, în care umbra copacilor și parfumul florilor amplasate artistic în tablouri peisagistice te îmbie la relaxare.

Cu o suprafață totală de peste 800 hectare de spații verzi amenajate sau aflate în curs de reabilitare, Craiova este printre municipiile cu cele mai mari suprafețe de spații verzi/cap de locuitor din România.
Spațiile verzi reprezintă nu doar un confort vizual pentru craioveni și turiști, ci denotă și o grijă deosebită pentru sănătatea și mândria locuitorilor unei localități. Iar toate acestea se văd la tot pasul și s-au concretizat inclusiv în premii obținute de Primăria Craiova pentru spații urbane, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, ediția 2018.

Craiova este locul unde a prins viață unul dintre cele mai mari parcuri din Europa – Parcul Nicolae Romanescu, fiind un oraș care dispune în total de 15 parcuri și grădini, amenajate ca veritabile centre de exprimare culturală datorită artiștilor.
Elevi talentați au pictat zidul din Grădina Mihai Bravu, numeroase lucrări de sculptură în piatră, bronz sau lemn pot fi descoperite, la pas, prin Parcul Pușkin, Grădina Botanică, Parcul Hanul Doctorului, Parcul Tineretului, Parcul Independenței, Părculețul Colegiului „Elena Cuza” sau Parcul Colegiului Pedagogic „Ștefan Velovan”, iar muzicieni, actori sau balerini din Craiova sau de aiurea pot fi deseori urmăriți și admirați la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu. Iar cel mai important eveniment din acest an, organizat în preambulul aniversării a 117 ani de existență ai Parcului Nicolae Romanescu, a fost Gala Uniter, care a reunit la Craiova, sub cupola teatrului de vară, mari personalități din lumea teatrului românesc.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite