SMART Craiova

„Pe firul colorat al Toamnei“, în expoziție la Calafat

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită la Muzeul Satului Calafat, să descoperiți frumusețea cusăturilor tradiționale pe etamină, precum și picturile mai multor elevi din Dolj, inspirate de simboluri care amintesc de frumusețea și particularitățile anotimpului toamna.

Expoziția „Pe firul colorat al Toamnei“ este realizată de Marinela Carauleanu – Dobra (referent la Casa de Cultură a Municipiului Calafat) în parteneriat cu Școala Gimnazială Desa (Clasa pregătitoare A, prof. coord. Mădălina Popa), Școala Gimnazială Ghidici (prof. coord. Mihaela Carmen Nacu), Liceul Tehnologic „Ștefan Milcu“ Calafat (prof. coord. Aurelia Mihăilescu), Palatul Copiilor Calafat (prof. coord. Sorina Dumitrașcu).

Expoziția va fi deschisă la Muzeul Satului Calafat în perioada 20 octombrie – 20 noiembrie 2020, fiind o minunată ocazie de vizitare a acestui muzeu, în care veți regăsi numeroase obiecte ce amintesc de satul tradițional.

De asemenea, picturile și cusăturile pe etamină vor mai putea fi văzute pe pagina de facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj: Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/ccp.dolj).

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite