SMART Craiova

Festival de plăcinte și merinde – Un eveniment savuros ce va încânta gusturile celor mai pretențioși oaspeți!

Showuri gastronomice inedite vor face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la “FESTIVALUL DE PLĂCINTE ȘI MERINDE” din Craiova, în Piața Mihai Viteazul, weekend-ul acesta de vineri 16 Octombrie, până duminică 18 Octombrie.

Festivalul va aduce în orașul dumneavoastră bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte delicioase, pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, o încântare de gusturi și arome!
În special pentru gurmanzi, se vor pregăti vestitele plăcinte poale-n brâu moldovenești, plăcinte munteneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte de casă sârbească, cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci său sărate, plăcinte turcesti- suberek, plăcinte cu brânză şi mentă, în foi fine, lipie subţire cu carne de vită, ceapă, ardei kapia, usturoi şi condimente, o multitudine de reţete şi o gamă variată de plăcinte, din care aveţi ce alege.
Toate preparatele conţin ingrediente 100% naturale şi sunt pregătite după reţetele tradiţionale.

Și pentru ca festinul culinar să fie complet, vă amintim și de GUSTOASELE MERINDE, astfel că… râuri de must vor curge la această sărbătoare, iar la mustăriile special amenajate în aer liber, trecătorii vor putea degusta cel mai delicios și proaspăt must, făcut din prima recoltă de struguri de anul acesta.
Și pentru ca mustul să alunece mai bine, producătorii au adus cu ei pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele: friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belşug cu must şi vin.
Nu vor lipsi nici dulcețurile și zacusca, pregătite pentru a sta numa’ bine în cămară, produse apicole și siropuri naturale, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri fel de fel, bunătăți pentru toate gusturile.
Vreme frumoasă și multe delicii culinare… aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit!

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite