SMART Craiova

Craiovenii așteptați la ”Festivalul de plăcinte și merinde” cu poale-n brâu moldovenești, plăcinte munteneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene. Nu lipsesc nici pastrama aromată și vinul

Craiovenii sunt așteptați astăzi în Piața Mihai Viteazul din Craiova la un festival cu showuri gastronomice inedite, într-un cadru de sărbătoare, tipic românească cu mici accente europene, la ”Festivalul de plăcinte și merinde”. Cele mai bune bucate românești, o încântare de gusturi și arome, cu plăcinte de casă preparate în fața dumneavoastră, cu multă brânză, cu stafide, plăcinte macedonene cu telemea și mărar, cu turte țărănești coapte pe plită, cu murături diverse la care puteți adăuga un pahar de must sau o cană de vin.

Sute de craioveni au ieșit în acest sfârșit de săptămână din casă pentru a gusta preparate deosebite la Festivalul de plăcinte și merinde. Ceva bun pentru fiecare membru al familiei, iar la final un mic suvenir românesc, o lingură de lemn, o cană de pământ, ciorapi sau veste croșetate. Iar, la pachet, ceva bun pentru cei dragi, baclava, plăcinte, cozonaci și o sticlă de vin.

Festivalul a adus la Craiova bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte delicioase, pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă.

O demonstrație gastronomică, vestitele plăcinte poale-n brâu moldovenești, plăcinte munteneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte de casă sârbească, cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci său sărate, plăcinte turcești- suberek, plăcinte cu brânză şi mentă, în foi fine, lipie subţire cu carne de vită, ceapă, ardei kapia, usturoi şi condimente, o multitudine de reţete şi o gamă variată de plăcinte, din care aveţi ce alege. Și ce este extrem de important de menționat, organizatorii garantează că toate preparatele conţin ingrediente 100% naturale şi sunt pregătite după reţetele tradiţionale.
Lângă gustoasele plăcinte, găsiți merinde alese…Teascul de lemn adus în Piața Mihai Viteazul din care curge mustul și vinul, făcute din prima recoltă de struguri din acest an.
Și ce poate fi mai potrivit pentru un prânz copios sau o cină aparte, decât ca lângă licoarea folosită de romani la sărbătorile bahice să guste din pastrama aromată friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belşug cu must şi vin. Și nelipsitele murături țărănești…

Nu lipsesc nici produsele tradiționale, brânzeturi și afumături, mușchiulețul afumat, cârnații și jumările pe care le puteți cumpăra pentru a fi preparate în alte zile speciale.

Nu stați în casă, veniți în Piața Mihai Viteazul. Evenimentul este organizat respectând toate normele impuse. Veniți să vă încântați simțurile cu delicii culinare!

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite