SMART Craiova

”Târgul Jucăriilor, altfel”, eveniment caritabil organizat în Parohia Brânduşa

Biserica “Sfântul Nicolae” – Βrânduşa încheie duminică, 15 noiembrie, proiectul umanitar „Τârgul Jucăriilor, altfel”, ediţia XI, proiect dedicat sprijinirii copiilor şi famiilor aflate în dificultate.

Campania, iniţiată în data de 15 octombrie, constă în colectarea în condiţii de siguranţă sanitară de pachete cu jucării, haine şi alimente neperisabile şi ajutorării cât mai multor familii şi copii din Parohiile Câmpeni, Apele Vii, Amărăşti, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, precum şi donarea de lemn pentru foc Bisericii Parohiei Celaru.

“De ce «Târgul Jucăriilor, altfel»? Pentru cei care nu cunosc, «Târgul Jucăriilor» era o acţiune care presupunea interacţiunea dintre oameni, şi anume oamenii care aveau acasă jucării, hăinuţe, lucruri pe care nu le mai foloseau, dar bune, le aduceau la noi la biserică. Noi le triam, le selectam şi apoi, în ziua Târgului, le propuneam celor prezenţi care aveau posibilitatea să doneze un bănuţ pentru ele, iar restul le trimiteam în comunităţile rurale, la diverşi beneficiari”,

a exlicat pr.dr. Gabriel Sorescu, paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae” – Βrânduşa.

În urma fiecărei ediţii a “Târgului Jucăriilor”, fondurile obţinute erau folosiτε pentru a ajuta copiii din Secţia de Oncopediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, oferindu-le acestora un pelerinaj la mănăstiri.

“Dată fiind situaţia sanitară a anului 2020, nu am mai putut organiza «Târgul Jucăriilor» în forma obişnuită, aşa că am procedat altfel. Oamenii au vrut să doneze, şi le-am propus să doneze, în măsura în care au posibilitatea, jucării, hăinuţe, dar ele să fie aduse într-un mod cu totul special, adică să fie în primul rând curăţate şi dacă s-ar putea, ambalate individual în pungi. Am încercat prin acest fel să evităm transmiterea virusului. Noutatea acestui an a fost că noi nu am mai organizat acest târg sub forma unui târg tradiţional, ci în momentul în care primeam bunurile, le depozitam şi apoi le triam, după care le duceam la beneficiari în funcţie de nevoile lor. Μulţumim voluntarilor implicaţi, care au avut un rol deosebit în desfăşurarea acestei campanii, care pun mult suflet în ceea ce fac şi care ne sunt de un real ajutor în acţiunile noastre”,

a adăugat pr. dr. Gabriel Sorescu.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite