SMART Craiova

Tabără online pentru liceenii craioveni: CoronArt, combinarea artei cu terapia! Înscrierile sunt deschise până joi, 19 noiembrie

Flex Alumni România lansează proiectul CoronArt pentru liceenii din Craiova. Acest proiect este o tabăra online care urmărește să ajute oamenii pe timpul carantinei, prin combinarea artei cu terapia. Așa cum o pictură sau o piesă muzicală poate spune ceva în moduri care sfidează descrierea, terapia prin artă oferă persoanelor care se confruntă cu provocări fizice, emoționale și cognitive noi căi spre înțelegere și auto-exprimare.

Oamenii nu trebuie să fie artiști sau chiar „buni la artă” pentru a beneficia de terapie prin artă. Această formă de tratament este mai mult decât o clasă de artă sau doar ceva pentru a menține oamenii ocupați. Artoterapia folosește puterea artelor și diferitele moduri de comunicare pentru a determina oamenii să se deschidă și să descopere moduri noi de terapie, care pot spori vindecarea de tot felul.

Ideea aceastui proiect a venit după ce am remarcat necesitatea unui sprijin mental în comunitate, din cauza situației curente. Știm că mulți tineri se confruntă cu diverse probleme provocate de această instabilitate și pericol constant, dar nu au posibilitatea de a apela la ajutor profesional din diferite motive, unul dintre acestea fiind faptul că subiectul sănătății mentale este încă unul taboo. De aceea, comunitatea de alumni a organizat proiectul CoronArt, unde vor fi organizate workshop-uri săptămânale despre cum să îți exprimi sentimentele prin artă și ședințe cu profesioniști din domeniul terapiei. Tabără va dura în total patru săptămâni, cu un workshop în fiecare sâmbătă, în perioada 21 noiembrie – 12 decembrie, unde vei învață cum să faci colaje și să creezi instalații, împreună cu două ședințe de terapie. De-a lungul acestor patru săptămâni, participanții vor primi anumite challenge-uri creative individuale, despre care vom discuta și în timpul workshop-urilor.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 28 lea an de existență. În tot acest timp a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru că liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. În 2020-2021, aproximativ 900 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile că membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american.Familiile gazdă sunt selectate de către program, bursierii neputând interveni asupra acestei selecții, neputând alege familia gazdă sau orașul în care vor locui.

Este deschis pentru toți elevi de liceu din Craiova, iar participarea este gratuită. Participanții vor avea nevoie de un telefon sau laptop, conexiune la internet și de aplicația Zoom pentru a participa. Înscrierile sunt deschise până joi, 19 noiembrie, iar link-ul pentru înscriere se găsește pe pagină de facebook Flex Alumni România. informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail a.ana.georgescu@gmail.com

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite