SMART Craiova

Construim un nou spital în Bănie (P)

O nouă investiție de referință la nivel național va fi realizată în domeniul sanitar, în actualul mandat al primarului Lia Olguța Vasilescu: un spital de pediatrie care vine cu un nou concept și o nouă clădire, construită la standarde europene.

Cu Lia Olguța Vasilescu la conducere, administrația PSD a Craiovei a marcat deja o premieră în România, prin construirea noului spital municipal, finanțat integral cu fonduri din bugetul local. Sănătatea rămâne o prioritate a primarului, al cărui program pentru următorii ani cuprinde încă o investiție emblematică în acest sector.

Construit de la zero

Lia Olguța Vasilescu propune construirea unei clădiri cu 8 niveluri, în zona centrală a orașului, în vecinătatea imobilului în care în prezent funcționează secțiile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal „Filantropia“. „În mandatul meu de primar, am construit un spital municipal nou și am reabilitat și dotat cu aparatură modernă Spitalul de Neuropsihiatrie și pe cel de Boli Infecțioase. Domeniul sanitar se află, în continuare, pe primul loc în lista mea de priorități. Proiectul pe care îl voi duce la bun sfârșit este de a construi de la zero un spital de pediatrie, care să completeze infrastructura pentru sănătate ridicată în ultimii ani. Clădirea va fi amplasată în curtea actualei Maternități, unde se regăsește și Clinica de Hematologie recent inaugurată“, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Spațiu de joacă integrat în recepție

Noul imobil, cu subsol, parter și 6 etaje, va pune la dispoziție spații generoase, care urmează să însumeze peste 10.000 de metri pătrați și va fi structurat pe două aripi. Prima dintre ele va fi destinată Clinicii de Pediatrie, care va cuprinde un ambulatoriu pentru copii, cu o gamă largă de specializări medicale, mergând de la dermatologie, oftalmologie și boli de nutriție la neurologie și cardiologie. Tot aici se vor regăsi și saloanele, atât pentru spitalizare de zi, cât și continuă, precum și un centru de recuperare fizică, neuromotorie și respiratorie. Pentru ca micii pacienți să resimtă cât mai puțin stresul și temerile cu care se confruntă de obicei atunci când intră într-un spital, recepția va fi proiectată și amenajată ca un spațiu de joacă.
În cealaltă aripă a noului spital, vor funcționa clinicile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, alături de compartimentul de primire a urgențelor, blocul operator, cu zona de terapie intensivă, și, în apropiere acestuia, o sală de conferințe, cu o capacitate de 70 – 100 de persoane, concepută în special pentru instruirea viitorilor
medici.
„Două etaje din acest spital vor fi ocupate de o nouă secție de maternitate, iar un alt nivel va fi rezervat sălilor de operații. Nu va fi un spital pentru copii obișnuit; va fi un imens loc de joacă, unde micuții noștri se vor putea trata în condiții de excepție“, a precizat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de Danescu Florin-Bogdan I.I – www.smartcraiova.ro, cod AEP 11200020

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite