SMART Craiova

Baschetbaliștii craioveni au debutat cu victorie în Cupa României (foto)

SCM U Craiova a debutat în noul sezon cu o victorie în fața propriilor suporteri din Sala Polivalentă, învingând în manșa tur a Cupei României pe CSM CSU Oradea cu scorul de 79-64.

SCM U Craiova a câștigat primul sfert cu scorul de 26-14, în timp ce sfertul 2 a fost unul mult mai echilibrat, la pauză scorul fiind 39-30.
La finalul celui de-al treilea sfert, SCM U Craiova conducea cu scorul de 59-49. Oaspeții nu au reușit să mențină pasul în sfertul 4, scorul final fiind 79-64.
MVP-ul partidei a fost Troy Franklin cu 21 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări.


Nu a fost o evoluție perfectă din partea noastră, însă am jucat ca o echipă și asta a contat. Au existat emoții pentru acest meci. Avem însă un antrenor foarte bun, care știe foarte bine cum să ne pună în teren pentru că și el a fost jucător. Oradea este o echipă foarte bună, cu experiență foarte mare și cu multe trofee. Echipa noastră este una cu jucători tineri însă punem pasiune în jocul nostru și ne dăm totul pe parchet”

a declarat la finalul partidei jucătorul meciului, Franklin Jr. Troy Chissell

Josh Hawley a reușit cu 18 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă iar Rashad Qualls cu 17 puncte și 7 recuperări.
Aurelian Gavriloaia, 12 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, a declarat la finalul partidei că în ciuda victoriei și a jocului bun, returul se anunță unul extrem de dificil.

Ne așteaptă un meci greu la Oradea, unde echipa gazdă poate să vină cu o cu totul altă față. Trebuie să fim pregătiți pentru absolut orice. Nu pornim cu prima șansă. Pornim de la 0-0 și trebuie să ne facem treaba la fel de bine. Apărarea ne-a ieșit astăzi foarte bine. Am reușit performanța să ținem echipa Oradei la 64 de puncte”.

Michalis Kakiouzis, antrenorul SCM U Craiova, aflat la debutul official pe banca tehnică a Craiovei, s-a declarat mulțumit de evoluția echipei.

Pentru noi a fost primul meci oficial al sezonului și am întâlnit o echipă foarte bună. A fost un meci foarte bun și vreau să îmi felicit echipa. Jucătorii au muncit mult în toată această perioadă, au înțeles modul în care îmi doresc să jucăm și astăzi au jucat foarte bine. Am făcut și câteva greșeli, însă suntem la începutul sezonului.
Avem trei zile în care să ne odihnim după care urmează meciul retur. Mergem la Oradea să câștigăm, deși ne așteaptă o partidă foarte grea. Chiar dacă am câștigat astăzi, Oradea este favorită. Este o echipă foarte bună, mai bună decât echipa noastră, cu o experiență foarte mare mai ales pentru astfel de meciuri.
Sunt foarte fericit de modul în care am evoluat astăzi. Chiar dacă înscrii peste 100 de puncte, câștigarea unui meci este decisă de apărare. Și astăzi am evoluat foarte bine în apărare”.

Partida retur va avea loc marți, 28 septembrie, în Sala Sporturilor din Oradea, de la ora 20,00.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite