SMART Craiova

„La Traviata”, spectacol dedicat sopranei Virginia Zeani

Opera Română Craiova prezintă o reprezentație specială a spectacolului „La Traviata”, în cadrul lunii aniversare Virginia Zeani, sâmbătă, 30 octombrie 2021, de la ora 18.00, pe scena Cercului Militar.

Soprana Virginia Zeani, una dintre cele mai strălucitoare stele ale operei, iubită de critică și de public deopotrivă și prețuită de lumea academică internațională, este sărbătorită în România, la inițiativa Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” și a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Toate teatrele lirice naționale îi dedică spectacole Virginiei Zeani în octombrie, luna în care L’Assoluta a împlinit 96 de ani. În perioada 10-31 octombrie, muzicienii îi aduc un omagiu artistei de legendă, pentru imensa ei contribuție la dezvoltarea operei mondiale și pentru munca sa valoroasă în slujba culturii, la nivel global.
Pentru 30 de ani „prima donna assoluta” a marilor scene internaționale și pentru tot atâta timp profesor emerit de muzică al Universității Indiana din Statele Unite, Virginia Zeani este un important reper al lumii culturale și unul dintre cele mai puternice simboluri ale României. Pentru a elogia acest parcurs de excelență, Craiova, Constanța, Timișoara sau Bucureștiul, alături de Brașov, Galați, Cluj-Napoca sau Iași, îi aduc un omagiu artistei născute pe 21 octombrie, în satul Solovăstru din Mureș. Acestui program s-au alăturat și Filarmonica de Stat și Episcopia Greco-Catolică din Oradea, consecvenți promotori ai parcursului profesional al sopranei.
Reprezentație specială
Cu dragoste, admirație și respect imense pentru legendara soprană, Opera Română Craiova prezintă în această lună „La Traviata”, un spectacol definitoriu pentru impresionanta carieră a Virginiei Zeani.
Opera lui Giuseppe Verdi, pe un libret de Francesco Maria Piave, după romanul „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas fiul, va fi interpretată la Craiova, sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 18.00, pe scena Cercului Militar.
Sub conducerea muzicală a dirijorului italian Giovanni Pompeo, reprezentația îi reunește pe scenă pe artiștii Renata Vari – în rolul principal (Violetta Valéry), Alessandro Fantoni (Alfredo Germont), Konstantinos Mavrogenis (Giorgio Germont), Mihaela Popa (Flora Bervoix), alături de Adrian-George Popescu (Baronul Douphol), Dragoș Drăniceanu (Doctorul Grenvil), Victor Dimieru (Marchizul d’Obigny/Comisionarul), Petrișor Efrem (Gastone), Corina Vlada (Annina), Liviu Stănescu (Giuseppe), Olguța Ilie și Alexandru Chera, Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite