SMART Craiova

Concurență mare la megalicitația pentru investițiile pe străzi

11 firme și asocieri de firme s-au înscris la megalicitația estimată de municipalitate la suma de circa 17 milioane de euro, pentru reabilitarea și modernizarea străzilor din Craiova, cele cu pavaje din bolovani de rău, din pietriş, sau numai din pământ. Adică acelea care nu au văzut până acum asfaltul. Suma este pusă la dispoziție din bugetul local.

Printre firmele participante la licitație se numără și actuala societate cu care Primăria Craiova are în derulare un acord-cadru pentru asfaltarea de străzi, Delta ACM.

Primul lot, ce vizează străzi din Zona Nord, a fost „atacat” de patru firme și asocieri de firme. Este vorba despre CONSTRUCTII ERBASU SA (București), asocierea DELTA ANTREPRIZĂ DE CONSTRUCȚII ȘI MONTAJ 93 SA (București) – DOMARCONS SRL (Craiova) – DRUM CONCEPT SRL (București) – IRIMAT CONS SRL (Ploiești), asocierea ERPIA SA (Craiova) – SC ROMASCO CONCEPT (București) și asocierea SC G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL (Pitești) – SC BUILDING DESIGN 2000 TOP SRL (București).

Ofertanții care s-au înscris pentru a câștiga primul lot au participat, în diverse formule, și la licitația pentru celelalte două loturi, Zona Sud-Est, respectiv Zona Vest.

Pentru primul dintre ele există trei ofertanți: asocierea DOMARCONS SRL (Craiova) – DELTA ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII ȘI MONTAJ 93 SA (București) – DRUM CONCEPT SRL (București) – IRIMAT CONS SRL (Ploiești), societatea CONSTRUCȚII ERBASU SA (București), din nou, ca unic ofertant, fără vreun asociat, și asocierea SC ERPIA SA (Craiova) – SC ROMASCO CONCEPT SRL (București).

În ceea ce privește ultima zonă, aici s-a prezentat, iarăși, CONSTRUCȚII ERBAȘU SA (București), asocierea DELTA ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII ȘI MONTAJ 93 SA (București) – DOMARCONS SRL (Craiova) – DRUM CONCEPT SRL (București) – IRIMAT CONS SRL (Ploiești), asocierea SC ERPIA SA (Craiova) – SC ROMASCO CONCEPT SRL (București) și, în cele din urmă, asocierea SC G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL (Pitești) – SC BUILDING DESIGN 2000 TOP SRL (București).

Valoarea totală estimată de către Primăria Craiova pentru acest contract este de 76.159.250,09 lei fără TVA, echivalentul a 16.924.277,797 euro fără TVA, serviciile achiziționate urmând să se desfășoare pe parcursul a patru ani. Câștigătorii, dintre toți cei enumerați mai sus, ar urma să fie anunțați până la data de 3 noiembrie.

Municipalitatea mai are în derulare un acord-cadru, de data aceasta pentru reparațiile de străzi, cu societatea DELTA ANTREPRIZĂ DE CONSTRUCȚII ȘI MONTAJ 93 SA, care are o valoare totală de 135 de milioane de lei. Acesta se va încheia atunci când se va atinge această sumă, prin însumarea tuturor contractelor subsecvente, sau atunci când se va scurge perioada de valabilitate de patru ani a contractului, lucru care ar urma să se întâmple în toamna anului viitor.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite