SMART Craiova

Localitățile din Dolj, aproape pregătite pentru sezonul rece. 12 din 111 mai au de semnat contracte

Prefectura Dolj a găzduit, în această dimineață, o videoconferință condusă de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan. Aceasta a avut ca scop verificarea tuturor județelor în ceea ce privește situația pregătirilor pentru sezonul rece, mai exact dacă există contracte pentru deszăpezire, utilaje și stocurile necesare de materiale antiderapante.

Prefectul județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a declarat că, din cele 111 unități administrativ-teritoriale de la nivelul județului, 7 au contracte de deszpăezire, 12 urmează să încheie aceste contracte, iar restul de 92 urmează să efectueze această operațiune, în această iarnă, în regim propriu.

În ceea ce privește fenomenele meteorologice din perioada următoare, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a explicat că vremea va intra într-un proces de răcire, iar că în noaptea de duminică spre luni vor începe precipitațiile la nivelul întregii țări.

Totodată, ANM va emite, sâmbătă la prânz sau duminică dimineața, atenționări în privința stării meteo. Directorul general al ANM a mai precizat că, la finele lunii octombrie, temperaturile vor ajunge să scadă cu până la 15 grade față de cele actuale.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite