Facultatea de Teologie din Craiova a organizat astăzi Simpozionul internaţional „Stat şi Societate”, secţiunea „Discurs şi retorică în societatea contemporană”. La manifestare au luat parte profesori universitari, specialişti în discursul media, profesori de retorică de la facultăţile de teologie din ţară, precum şi de la alte facultăţi. Deschiderea evenimentului a avut loc la ora 9.00, în prezenţa ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.
Prima sesiune de comunicări a fost moderată de pr. lect. univ. dr. Ioniţă Apostolache, iar în cadrul acesteia au fost prezentate lucrări ştiinţifice ale profesorilor din Craiova, Piteşti, Bucureşti, între care şi prof. univ. dr. Mihai Coman, de la Facultatea de Jurnalism şi Mass-Media din capitală. A doua sesiune este programată pentru ora 11.00 şi va fi moderată de pr. conf. dr. Adrian Ivan. În continuarea ei va avea loc lansarea lucrării „Cuvinte de suflet, oameni şi locuri din istoria Bisericii Oltene. Pilde de mărturisire creştină din paginile Ziarului Lumina” (Ed. Trinitas a Patriarhiei Române, Bucureşti, 2017), autor pr. lect. dr. Ioniţă Apostolache. A treia sesiune de comunicări este anunţată pentru ora 15.00 şi va fi moderată de lect. dr. Iulian Constantinescu, de la Facultatea de Teologie din Craiova – instituţie de învăţământ din cadrul căreia participă cu lucrări mai mulţi profesori. A patra şi ultima sesiune de comunicări va începe la ora 17.00 şi va fi moderată de pr. conf. dr. Adrian Boldişor.
„Stat și societate este o conferință internațională care a a luat naștere într-un cadru restrâns al unei catedre din Craiova. În spiritul vechii colaborări cu Universitatea din Craiova pe care am avut-o de când am venit eu la biblioteca Alexandru și Aristia Aman, în urmă cu 9 ani, am continuat această conferință an de an. Așa se face că astăzi ajungem la ediția a X-a, iar de la ediția a V-a și Mitropolia Olteniei a fost unul dintre partenerii noștri. Este o onoare pentru că atunci am reușit să-l convingem pe Mitropolitul Olteniei să extragem câteva elemente ale bisericii din biserică și să-l ducem în spațiul unei instituții publice. Spuneam mai devreme că Biserica are nevoie de comunicare. Mai ales acum, mai mult ca oricând, într-o lume în care există știri false, în care orice eveniment public, mai ales dacă este vorba de unul religios, este întors pe toate părțile și arătat așa cum nu este. Biserica are nevoie să iasă în față și să explice aceste lucruri așa cum sunt, într-un limbaj simplu. Din păcate, oamenii nu mai ascultă. Comunicarea trebuie să fie simplă și în cuvinte cât mai puține. Mă bucur că în programul conferinței care se desfășoară la Facultatea de Teologie, se află câteva comunicări care tocmai despre asta vorbesc”
a declarat Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii Alexandru și Aristia Aman.
Adauga comentariu