SMART Craiova

Ediția cu numărul 40 a Târgului Meșterilor Populari, deschisă azi la Craiova

Târgul Meșterilor Populari s-a deschis, astăzi, în Piața „Mihai Viteazul” din Craiova. 140 de meșteri din întreaga țară au venit pentru a-și prezenta obiectele tradiționale, lucrate manual, la o ediție aniversară a târgului, cea cu numărul 40. Evenimentul a fost deschis, oficial, la ora 11:00, în prezența autorităților.
Meșterii au venit cu de toate: oale, icoane sculptate în lemn, cojoace, obiecte de pielărie, țesături și multe altele.

„Suntem din Corun, din județul Harghita, și am venit cu ceramică pictată manual. Facem asta de 15 ani. Am mai participat și la alte ediții și ne place foarte mult la Craiova”

a spus meșterul popular Lorincz Bela.

Unii dintre meșteri lucrează chiar la fața locului. Este cazul unei doamne din Drobeta Turnu Severin.

„Sunt de la Turnu Severin și am venit cu handmade și lucruri cusute. Lucrez și în timpul Târgului, nu pot să stau. Cred că de când eram copil lucrez. Avem costumașe populare de copii, nou-născuți, căciulițe, rochițe făcute de mine, de toate. Botoșei, păpuși croșetate”

a spus Ana Ghițulescu.

La eveniment vor fi prezente și ansambluri folclorice din comunele doljene: „Marin Chisăr” din Goicea, „Ion Șerban” din Işalniţa, „Trandafirul” al Casei de Cultură din Dăbuleni, „Muguraşul” din Leşile – Șimnicu de Sus, „Altiţa” al Căminului Cultural Maglavit, „Hora Desnăţuiului” al Casei de Cultură „Adrian Păunescu” din Bârca și mai mulți rapsozi populari.

Târgul poate fi vizitat până duminică, între orele 9:00 și 19:00.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite