SMART Craiova

Chef Adi Voica – barista pentru o zi, pentru copii

Câștigătorul ediției din 2015 a emisiunii MasterChef, craioveanul Adi Voica, a fost, luni, #BaristaPentruOzi, la cafeneaua 5 to go din Bănie. Pe scurt, a preparat cafea, alături de echipa 5 to go, totul pentru un scop nobil: ajutorarea copiilor cu autism.

„Am acceptat, în primul rând, pentru că este vorba despre copii. Pe mine mă sensibilizează foarte mult copiii. E vorba despre niște probleme pe care ei le au, iar eu mereu am spus că, pentru mine, cea mai importantă este sănătatea. Am acceptat asta cu foarte mare drag și, în al doilea rând, am acceptat și pentru că Laura (administratorul cafenelei – n.r.) îmi este bună prietenă (…) E vorba despre niște persoane, copii, bătrâni, nu contează, care au nevoie de noi, cei care suntem sănătoși”

a declarat chef Adi Voica.

Cei care au cumpărat espresso, cappucino, latte și celelalte produse din cafeneaua 5 to go au făcut, practic, o donație pentru copii cu autism, bani care vor ajunge la ei prin asociația „Bulgăre de Lumină”.

Laura Poenaru, administratorul cafenelei, a mărturisit că este bucuroasă să ajute oricând poate și că evenimentele de acest gen vor continua.

„L-am invitat pe Adi pentru că el este la fel ca mine, a făcut ceva nou pentru orașul nostru, și mi s-a părut foarte frumos să îl avem alături de noi, iar el a răspuns cu foarte mare drag acestei invitații pe care noi i-am lansat-o. Cu siguranță, vom mai face astfel de evenimente, pentru mult mai multe organizații și pentru orice. Unde ne putem implica să ajutăm, o vom face, cu mare drag”

a explicat Laura Poenaru.

Cafeneaua 5 to go există în Craiova din decembrie 2016. În prezent, 5 To Go este cel mai mare lanț de cafenele din România și este, totodată cea mai accesată franciză de pe teritoriul țării.

„Cafeneaua noastră a prins bine, chiar foarte bine. Este o nișă de clienți pe care nu mă așteptam să o găsesc într-un număr atât de mare. Sunt oameni care apreciază cafeaua to go, care știu să bea cafea în Craiova”

a mai precizat administratorul cafenelei.

Deși chef Adi Voica a petrecut doar trei ore lucrând aici, toate încasările făcute în cursul zilei de luni la 5 to go vor merge către asociația amintită mai sus. Până în jurul orei 15:00, încasările depășeau 1.000 de lei.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite