SMART Craiova

Liceul „Voltaire”, en fete!

O zi specială pentru elevii și cadrele didactice din Liceul Voltaire. Astăzi, unitatea de învățământ a sărbătorit ziua liceului. Și cum este o unitate de învățământ de elită, și cu acest prilej elevii au ales să sărbătorească prin stilul caracteristic, prin competiții de cultură generală, dar și prin concursuri gastronomice.

Cele 11 clase ale liceului au etalat astăzi preparate culinare specifice din diverse regiuni ale lumii, totul în cadrul unei competiții jurizată de Master Chef România, Ciprian Ogarcă. S-au mutat apoi la Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Colibri” unde a avut loc spectacolul festiv intitulat Șirag de culturi (Kyrielle de cultures), care a reunit momente muzicale şi coregrafice, susţinute de elevii liceului, ce ţin de tradiţiile franceză, engleză, congoleză, arabă, turcă sau greacă. La evenimentente a participat Sorin Manda, administratorul public al orașului, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Universităţii din Craiova, dar şi ai altor instituţii şcolare din judeţ.

“Am fost onorat să fiu invitatul elevilor Liceului cu predare în limba Franceză Voltaire, la manifestările dedicate zilei institutiei. Înființarea acestei unități de învățământ este o realizare cu atât mai mare, cu cât, în ultimii ani la nivel național se vorbește tot mai des de comasarea claselor și chiar desființarea multor școli. Ați apărut în momentul în care un astfel de proiect era o necesitate. Liceul Internațional cu predare în limba franceză Voltaire este prospețimea de care are nevoie învățământul doljean. Într-un timp extrem de scurt ați dovedit că proiectul Voltaire este o reușită și ați reușit prin rezultate să vă clasați în rândul unităților de învățământ de elită din țară. La Voltaire se învață carte, la standarde europene, iar dumneavoastră aveți șansa să oferiți acestor elevi minunați o educație multilingvistică!”

a declarat Sorin Manda.

Numele liceului este dat după François-Marie Arouet, iluministul care a semnat cu pseudonimul „Voltaire” născut la 21 noiembrie 1694, în familia unui avocat din Paris, atras de literatură și limbi străine.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite