SMART Craiova

Parcarea cu plată rămâne cu același program. Modificări, eventual peste câteva luni

Modificarea orarului parcării cu plată, care este activă 24 de ore din 24 în zona centrală a municipiului Craiova nu se va face curând.

Consilierii PNL Flavius Sirop și Doru Câplea au avut două interpelări, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local, legate de acest aspect. Reamintim că PNL a lansat o campanie de strângere de semnături pentru modificarea orarului de parcare cu plată, pentru ca aceasta să funcționeze doar între orele 8:00 și 17:00, iar în rest să fie gratuită.

Consilierii au explicat că au strâns peste 1.700 de semnături, majoritatea de la locatarii din zona centrală, afectați de acest aspect.

În răspuns, primarul Mihail Genoiu a explicat că programul va rămâne același ca și până acum, deoarece s-a stabilit, de la bun început, ca această măsură să aibă o perioadă de probă de minim șase luni. Totodată, acesta a spus că, dacă existau nemulțumiți în această privință, puteau ridica problema la dezbaterea publică pe acest subiect. Nu în ultimul rând, acesta a explicat că prioritatea este popularea parcării subterane, al cărei grad de ocupare a crescut la 70% de când a fost instituită această măsură de parcare cu plată.

Propunerea celor de la PNL rămâne, astfel, în aer. În continuare, parcarea cu plată va fi achitată și în următoarele luni, 24 de ore de 24.

Reamintim că, în zona centrală, sunt 139 de locuri de parcare cu plată, taxa plătită de cei care doresc să parcheze fiind de 2 lei/oră plus TVA, asta indiferent de ora aleasă pentru a parca.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite