SMART Craiova

De pe pârtiile de schi austriece, direct la Târgul de Crăciun Craiova

Compania Stroh s-a înființat în Austria în anul 1832, fiind cunoscută pentru romul deosebit de aromat și de tare. Chiar dacă nu au fost prezenți acolo, craiovenii pot gusta, de peste ani, rețeta originală a băuturii savurate pe pârtiile de schi din Austria.

Și nu trebuie să meargă acolo ca să facă asta. La Târgul de Crăciun Craiova există un stand cu aceste băuturi, deschis de unul dintre partenerii Stroh din Craiova, Curtea Veche Biergarten.

„A fost ideea celor de la Stroh să participe la târgurile de Crăciun, pentru că aceasta este o băutură tradițională austriacă ce este consumată iarna, în general pe pârtiile de schi. Iarna asta, venim în fața craiovenilor cu suc de mere fiert cu scorțișoară, în varianta fără alcool, deci ca atare, dar și cu adaos de Stroh, care este un rom foarte tare și foarte aromat. Noi îi spunem „ștrudel”, pentru că are un gust foarte asemănător. Mai avem o altă opțiune pentru cei care doresc să se încălzească, și anume combinația de suc de mere fiert cu un lichior foarte dulce, de plante, Jagertee, care înseamnă „ceaiul vânătorului””

a explicat Traian Popescu, administratorul societății.

„Fiecare pahar care merge la client vine la pachet cu o poveste”

La momentul de față, căsuța portocalie de Stroh este singura din țară participantă la târgurile de Crăciun și reprezintă o alternativă la obișnuitele băuturi de iarnă. Încă de la deschiderea târgului, oamenii au venit să vadă despre ce e vorba, având în vedere că este ceva inedit pentru ei. Odată ce au aflat povestea, mulți s-au întors și a doua oară.

„În momentul acesta, la târgurile de Crăciun din țară, singurul stand de Stroh este în Craiova și ne bucurăm că putem oferi craiovenilor ceva nou și inediat. Oamenii sunt curioși, văd recipientul în care se fierbe sucul de mere și înțeleg ei că e ceva cald acolo, dar tot trebuie să explicăm. Tocmai de aceea, fiecare pahar care merge la client vine la pachet cu o poveste. Probabil de asta lumea se și întoarce din nou după ce alege să cumpere de la noi”

a mai precizat Traian Popescu.

Pe băieții care vând Stroh în centrul Craiovei îi găsiți în Piața „Mihai Viteazul” până pe data de 7 ianuarie 2018, atunci când Târgul de Crăciun se va închide. Dar nu și povestea Stroh în Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite