SMART Craiova

SCJU Craiova, UMF Craiova și Spitalul de Boli Infecțioase, împreună într-un proiect privind cancerul colorectal

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a anunțat, în urmă cu puțin timp, că a semnat un contract de finanțare europeană pentru proiectul COLOREC. Acesta se referă la dezvoltarea competențelor personalului medical specializat și al medicilor de familie în ceea ce privește prevenția, diagnosticarea și tratamentul chirurgical al cancerului colorectal.

SCJU Craiova are ca parteneri în acest proiect Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ Craiova. În cadrul proiectului, vor fi organizate atât cursuri teoretice, cât și cursuri de instruire practică.

„Evoluţia complexă, dezvoltarea tehnicilor şi tehnologiilor precum şi tendinţa către individualizare şi particularizare a terapiilor în neoplaziile colorectale fac din acest domeniu un puzzle cu extrem de multe piese foarte bine definite, pe care numai un personal bine antrenat îl poate rezolva corespunzător. Constatăm că la momentul actual personalul implicat în acest gen de tratament este pe de o parte insuficient antrenat, pe de altă parte destul de redus numeric faţă de necesităţile impuse de încidenţa ridicată a acestor afecţiuni. De aceea, prin acest proiect ne-am propus în primul rând dezvoltarea resurselor umane implicate în tratarea acestei afecţiuni oncologice, considerând că prin implementarea sa vom contribui semnificativ la reducerea morbidităţii specifice şi a mortalităţii prin cancer colorectal“

a declarat conf. univ. dr. Stelian Mogoanţă, managerul de proiect.

Valoarea proiectului este de aproximativ 11 milioane de lei, acesta urmând să beneficieze de o finanţare europeană nerambursabilă de peste 90%, prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4.8.

Per total, aproximativ 800 de specialişti în furnizarea de servicii medicale (290 de medici rezidenţi şi specialişti, 240 de medici de familie şi 270 asistenti medicali) angajaţi în clinicile universitare şi non-universitare, din opt regiuni de dezvoltare din România, vor obţine noi competenţe în domeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului cancerului colorectal.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite