SMART Craiova

An plin de evenimente culturale la Teatrul Colibri

Reprezentanții Teatrului pentru Copii și Tineret Colibri au organizat astăzi o conferință de presă în care au prezentat retrospectiva anului 2017, dar și principalele proiecte pe care le vor organiza în acest an. 130 de reprezentații ale trupei Teatrului Colibri, cu spectacolele produse de actorii angajați.

Acesta este pe scurt, în cifre, rezumatul anului trecut. “Am bifat trei premiere. „Gogoașa și Năzdrăvanul Petrișor” – o propunere venită din partea Allei Cebotari, care i-a avut ca parteneri de scenă pe Daniel Mirea și Emanuel Popescu. Apoi „Povestea celor trei purceluși” – o joacă și o idee năstrușnică a actorilor Geo Dinescu și Marin Fagu, unul dintre cele mai aplaudate spectacole. Iar în a doua parte a anului, o propunere venită din partea Iuliei Cârstea „Punguța cu doi bani”, unde în distribuție s-a regăsit toată trupa. Cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Municipal, a avut loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului „Puppets Occupy Street”, cu un buget de 400 mii lei, care s-a regăsit în cele 255 de evenimente, în opt zile de festival, cu 60 de ateliere, 100 de spectacole, trei parade, trei concerte și 89 de evenimente conexe. La acest festival au participat trupe de teatru din 13 țări”, a spus Adriana Teodorescu, manager la Teatrul Colibri.

Nu au lipsit însă nici spectacolele Teatrului Act București cu care publicul spectator craiovean s-a obișnuit deja pe scena de la Colibri. Un alt punct forte al acestei instituții îl reprezintă atelierele de creație. În anul 2017, aproximativ 400 de copii au urmat cursurile acestor ateliere, iar încasările s-au ridicat la 55 mii lei.

“Am participat la festivaluri și la alte evenimente atât în țară (Alba Iulia, Arad, Caracal, București, Brașov, Severin, Timișoara, Slatina, Izbiceni.), cât și în țări vecine, pentru că avem o strânsă legătură cu ICR și mergem în comunitățile de români din Timocul sârbesc și bulgăresc. În spatele tuturor acestor proiecte pe care le-am realizat s-a aflat foarte multă muncă, desfășurată de o echipă foarte mică formată din 29 de oameni”, a completat Adriana Teodorescu.

Chirițele și Gulliver – două din spectacolele anului 2018

Și acest început de an începe în forță la Colibri. Pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, instituția organizează o Zi a Porților Deschise. Astfel, craiovenii, indiferent de vârstă, sunt așteptați între orele 10.00-18.00 să descopere tărâmul de basm al păpușilor. În vacanța intersemestrială, de la începutul lunii februarie, copiii sunt așteptați să-și dezvolte talentul, să scape de inhibiții și să dea frâu liber imaginației la atelierele de creație.

“Ne propunem ca titlurile care să marcheze acest an calendaristic să fie „Chirițele” după Alecsandri și „Gulliver”. Dar nu înseamnă că ne vom opri doar la aceste două premiere, așteptăm însă să se aprobe și bugetul de venituri și cheltuieli pentru acest an. Vom continua colaborarea cu Teatrul ACT, cu spectacole până în luna mai inclusiv. Între 20 și 27 martie vom organiza Săptămâna Teatrului. Apoi, la sfârșitul lunii august, între 25 august și 1 septembrie, vom organiza cea de-a V-a ediție a Festivalului „Puppets Occupy Street”, cu tema „Pământul”, a mai spus managerul Teatrului Colibri.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite