SMART Craiova

Preșcolarii și elevii se întorc la școală pentru alte trei săptămâni

Cei 94.354 de elevi doljeni s-au întors astăzi la şcoală după o vacanţă de trei săptămâni. Cursurile nu vor dura însă foarte mult, în mai puţin de trei săptămâni, vor intra din nou în vacanţă.

Aceasta este programată în perioada 3 – 11 februarie 2018. În luna martie, în perioada 31 martie – 10 aprilie este programată vacanţa de primăvară, iar cea de vară în perioada 16 iunie – 9 septembrie 2018, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

În absenţa elevilor, Ministerul Educaţiei a adoptat mai multe decizii reglementate în noul Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar. Printre cele mai importante modificări se află eliminarea elevului de serviciu (atribuţiile sale fiind preluate de profesorul de serviciu sau de alţi funcţionari din unitatea de învăţământ), interzicerea sancţionării şcolarului care nu poartă uniformă cât şi a coerciţiei prin note, dar şi interzicerea posesiei de telefoane în timpul orelor- cea din urmă măsură fiind valabilă atât pentru elevi cât şi pentru dascăli. O altă noutate a anului 2018 în domeniul Educaţiei este cu privire la examenul de bacalaureat. Competenţele din cadrul examenului maturității vor fi susţinute în luna februarie, urmând ca probele scrise să se desfăşoare tot în vară.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite