SMART Craiova

Damage Case, Crossbone și Grimaze, ultimele confirmări pentru Metal Bunker VI

Metal Bunker VI anunță ultimele trei trupe care completează line-up-ul acestei ediții. Concertele vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Craiova, pe 16 și 17 februarie.

The Romanian Rock’n’Roll Patrol, cum le place thrasherilor de la Damage Case să se prezinte, au intrat pe sector în 2010 și, pentru că le place ce fac, încă nu și-au terminat plantonul și nici nu dau semne că ar intenționa. Dimpotrivă, în luna decembrie a anului trecut și-au lansat primul full length din carieră, „Rock’n’Roll Justice”, în cea mai selectă companie pe care o poți avea că trupa de profil în România: alături de Romanian Thrash Metal Club. Știți cum e. Ca un fel de masă festivă în familie, care se termină cu vărul preferat adormit pe cotețul câinelui. Și, pentru că, poate, unii dintre voi vă întrebați ce e cu atâta rock’n’roll și thrash într-un singur paragraf, să ne amintim că numele trupei este dat de piesa omonimă de la Motorhead. Și, spre exemplificare, vă invităm să analizați la fața locului rețeta care a dat și celelate două succese de casă ale Damage Case în Bănie: Booze’n’Rock’n’Roll!

Dacă te iei după istoria recentă a thrash metalului din România, Crossbone sunt un fel de spărgător de gheață național, ceea ce nu e puțin lucru dacă te gândești că erau proaspăt trecuți prin emoțiile admiterii în liceu. Ambele produse discografice lansate până acum, EPul „Skate x Mosh x Destroy” și albumul „Through Death and Hate” au dubla calitate de a fi atât borne în crossover thrashul autohton, cât și primele produse de gen (unii ar zice singurele) într-o foarte lungă perioadă de timp. Le vom reasculta împreună în sala mică a CCS Craiova, în foarte scurt timp!

Că să nu o lungim foarte tare, trupa bulgărească Grimaze e un fel de omolog al grupului local de groove metal, Crimena. Aceeași familie muzicală și aproape același istoric. Singura și cea mai mare diferență, în afară de tușele personale specifice, se manifestă în tematică abordată. Grupul Grimaze este foarte implicat în domeniul ecologiei, reușind chiar să întreprindă două turnee tematice, unde, alături de fani, au reușit să strângă peste 200 de metri cubi de deșeuri. Sperăm din suflet că starea peisajului de pe drumurile noastre să le permită să ajungă la timp pentru probele de sunet!

În acest moment, line up-ul Metal Bunker VI este complet și arată după cum urmează:
Violentor (Italia), RoadkillSoda (București), Damage Case (București), Crossbone (București), Grimaze (Bulgaria), Warhanger (București), Slicer (București), Kroppen (Slatina), Flag Of Chaos (Craiova).

Vă reamintim că biletele pentru această ediție pot fi cumpărate numai de la intrare, în zilele de concerte. Prețul unui bilet pentru o zi este de 25 de lei, iar un abonament pentru două zile costă 40 de lei.

Mai multe detalii, precum cele legate de orar și ordinea concertelor, vor fi făcute publice în curând.

Metal Bunker nu este doar un festival, ci și o mișcare pornită din inițiativa publică în cadrul comunităților metal și punk din Craiova, cu scopul simplu de a conecta orașul la scenele metal și punk din țară și din lume.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite